«Η ανάπτυξη του παιδιού» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Διάλεξη με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια» θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Διάλεξη με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια» θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο αύριο, Τετάρτη 13 Μαΐου 2015, στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Βρεφονηπιακών Σταθμών, κυρία Χαραλαμπία Ζηλάκου σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.).
«Για την υγιή και ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας, πέρα από τη στοργή και την αγάπη μας, η οικογένεια χρειάζεται να θέσει κάποια όρια και κανόνες στη συμπεριφορά» δήλωσε σχετικά η κυρία Ζηλάκου. «Η στάση των γονέων, αναμφισβήτητα, παίζει σημαντικό ρόλο. Θέτοντας όρια, η οικογένεια βοηθάει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών, στη μετάδοση αξιών και γνώσεων στα παιδιά, προκειμένου να έχουν αρμονικότερη ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον. Με σωστή ενημέρωση λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε για τα όρια, να τα αποσαφηνίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τους τρόπους εφαρμογής τους» συμπλήρωσε.
Ομιλήτριες θα είναι η δρ Ευγενία Σουμάκη, παιδοψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και επιστημονική επόπτρια Κ.Ν.Α.Π. και η κυρία Αδαμαντία Καραμπίνη, κοινωνική λειτουργός-θεραπεύτρια οικογένειας Κ.Ν.ΑΠ.
Λίγα λόγια για το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού
Πρόκειται για το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Αποκατάστασης που ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1995, στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά που παρουσιάζουν αναπτυξιακές δυσκολίες, οι οποίες συνοψίζονται αδρά σε τέσσερις τομείς: Κινητικές δυσλειτουργίες – νοητική υστέρηση (εγκεφαλική παράλυση μαιευτική παράληση, νευρολογικές παθήσεις, σύνδρομα), Διαταραχές επικοινωνίας & συμπεριφοράς (ΔΑΔ, ΔΕΠ-Υ, πρωτογενείς-δευτερογενείς διαταραχές συμπεριφοράς), Διαταραχές λόγου & ομιλίας και Μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία.
Μέσα σε ένα άριστα εξοπλισμένο και με φροντίδα οργανωμένο χώρο, στόχος μας είναι η ανταπόκριση σε κάθε ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους, προσφέροντας μια μεγάλη γκάμα θεραπευτικών προγραμμάτων που βασίζεται στην υψηλή και συνεχιζόμενη επιστημονική εξειδίκευση των συνεργατών μας, που λειτουργούν ομαδικά με συνέπεια και όραμα. Το θεραπευτικό πρόγραμμα σχεδιάζεται και εφαρμόζεται από μια ομάδα επιλεγμένων ειδικών και περιλαμβάνει φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, λογοθεραπεία, ειδική διαπαιδαγώγηση, ψυχοθεραπεία παιδιών και εφήβων, θεατρικό παιχνίδι, συμβουλευτική γονέων και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk