ΥΛΙΚΑ (για 10-12 άτομα)

500 γρ. ανθότυρο

50 γρ. σουσάμι

5 αβγά

αλάτι, πιπέρι

500 γρ. φύλλο για κανταΐφι

1 λίτρο ηλιέλαιο

100 ml λευκό ξίδι

100 γρ. μέλι

500 γρ. πορτοκάλια ΠΟΠ Μάλεμε Χανίων, καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια

200 ml έ.π. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μπασίνα αναμειγνύουμε το ανθότυρο, το σουσάμι και το 1 αβγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα και με τα χέρια μας σχηματίζουμε κροκέτες τις οποίες αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ σπάμε τα υπόλοιπα αβγά και τα χτυπάμε. Ξαίνουμε το φύλλο κανταϊφιού.Περνάμε τις κροκέτες από τα αβγά και μετά τις τυλίγουμε με το φύλλο.

Σε μια φριτέζα ρίχνουμε το ηλιέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε τις κροκέτες έως ότου πάρουν χρώμα. Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ξίδι, το μέλι και τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Τα μεταφέρουμε στο multi και τα πολτοποιούμε προσθέτοντας σταδιακά το ελαιόλαδο. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλατοπίπερο.

Σερβίρουμε τις κροκέτες του ανθότυρου, συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 5 Απριλίου 2015.