ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ

Οι δικηγόροι είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο αυτόματο κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται επί σειρά ετών στα δικαστήρια.

ΥΠΟ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ | tovima.gr
Εμπόδια…
Οι δικηγόροι είναι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια στο αυτόματο κλείσιμο των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που βρίσκονται επί σειρά ετών στα δικαστήρια. Οπως πληροφορείται η στήλη, αντέδρασαν, παρασκηνιακά, στη ρύθμιση για το «αυτόματο κλείσιμο» με έκπτωση 40% στις προσαυξήσεις, προφανώς γιατί έτσι θα περιοριστεί η δικηγορική ύλη!

…και ανταλλάγματα
Σε αντάλλαγμα, προκειμένου να κλείσουν άμεσα οι 64.000 φορολογικές υποθέσεις και να μπουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, η κυβέρνηση εξετάζει να τους αναθέσει «ειδικό ρόλο» στις υποθέσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού και ρυθμίσεις για τα «κόκκινα δάνεια» των τραπεζών. Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν σε αυτή τη χώρα…

Στα μετόπισθεν
  • Η ομάδα του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές φαίνεται ότι περνά για τα καλά στα μετόπισθεν.
  • Μετά τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη,ο οποίος πλέον ασχολείται με το… μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, και η Ελενα Παναρίτη, η οποία διατηρούσε καλές σχέσεις με τον Πόουλ Τόμσεν του ΔΝΤ από το πρώτο Μνημόνιο, έμεινε στην ουσία και αυτή χωρίς αντικείμενο.

Λάθος
  • Μείωση των εισοδημάτων κατά 60% προέβλεψε ότι θα συμβεί σε περίπτωση Grexit ο νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο οποίος ανέφερε ότι θα πρόκειται για «το μεγαλύτερο κούρεμα μισθών που έχει γίνει ποτέ».
  • Μιλώντας με θέμα «Κοινωνικά βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη» σε διάλεξη που έδωσε την περασμένη Τρίτη στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών, τόνισε: «Θα είναι μεγάλο λάθος αν γίνει Grexit τώρα. Θα είναι το μεγαλύτερο κούρεμα μισθών που έχει γίνει ποτέ».
  • Οπως εξήγησε, τα περισσότερα προϊόντα που καταναλώνονται στην Ελλάδα είναι εισαγόμενα και η τιμή τους είναι σε ευρώ. Αν λοιπόν υπάρξει ένα Grexit, τα εισοδήματα θα πέσουν τόσο πολύ, ένα 50%-60%, που ξαφνικά το επίπεδο ζωής θα πέσει πολύ περισσότερο απ’ ό,τι έχει πέσει ως τώρα.

Μέρισμα
  • Τα κέρδη της ΔΕΠΑ μειώθηκαν το 2014 σε 76,8 εκατ. ευρώ έναντι 144,3 εκατ. ευρώ το 2013, κυρίως λόγω της περιορισμένης λειτουργίας των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο.
  • Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία μοιράζει μεγαλύτερο μέρισμα σε σχέση με το 2013. Ειδικότερα, για τη χρήση του 2013 είχε μοιράσει 48,52 εκατ. ευρώ, ενώ για τη χρήση του 2014 θα διανείμει 50,102 εκατ. ευρώ.
  • Το Δημόσιο με ποσοστό 65% στο μετοχικό κεφάλαιο της ΔΕΠΑ θα καρπωθεί τα 32,56 εκατ. ευρώ, σε μια περίοδο που καίγεται για ρευστότητα, και τα Ελληνικά Πετρέλαια που ελέγχουν το υπόλοιπο 35% θα λάβουν 17,53 εκατ. ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk