Βίντεο-σοκ με τους τζιχαντιστές να ισοπεδώνουν την αρχαία Νιμρούντ

Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο με την καταστροφή της ιστορικής Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ, αρχαιολογικού κοσμήματος του βόρειου Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος. Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα πριν ανατινάξουν με εκρηκτικά τα ερείπια της αρχαίας πόλης, ισοπεδώνοντας έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς θησαυρούς του Ιράκ.

Σοκ και οργή προκαλεί νέο βίντεο με την καταστροφή της ιστορικής Ασσυριακής πόλης Νιμρούντ, αρχαιολογικού κοσμήματος του βόρειου Ιράκ, από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα πριν ανατινάξουν με εκρηκτικά τα ερείπια της αρχαίας πόλης.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος -η ημερομηνία μαγνητοσκόπησης του οποίου δε διευκρινίζεται- η Νιμρούντ έχει ισοπεδωθεί.

Η καταστροφή των μνημείων είχε γνωστοποιηθεί πριν από ένα και πλέον μήνα -με την UNESCO να καταγγέλλει «έγκλημα πολέμου»- όμως δεν είχε μέχρι σήμερα καταστεί γνωστό το εύρος της καταστροφής που είχαν προκαλέσει οι τζιχαντιστές.

«Από τη στιγμή που μπορούμε να καταστρέψουμε τα σύμβολα της ειδωλολατρίας και να επεκτείνουμε το μονοθεϊσμό, θα το κάνουμε» προειδοποιεί εξτρεμιστής στο τέλος του βίντεο.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν, τζιχαντιστές καταστρέφουν με τσεκούρια ανάγλυφες παραστάσεις και αγάλματα. Κατόπιν τοποθετούν βαρέλια που έχουν γεμίσει με πυρίτιδα σε ένα μνημείο όπου απεικονίζονται ασσυριακές θεότητες και τελικά μια τεράστια έκρηξη σημειώνεται και ένα σύννεφο σκόνης καλύπτει τα πάντα στην ιστορική τοποθεσία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
Σίβυλλα
  • Το γαλήνιο μπλε του Ιονίου… Το ιστιοφόρο, υπερπολυτελές, με κατάλευκα και χρυσαφένια πανιά, που έκαναν φαντασμαγορικό άνοιγμα, υπακούοντας σε μηχανισμό τελευταίας τεχνολογίας, έμοιαζε να... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk