Η συνάντηση την περασμένη Δευτέρα της ομάδας εργασίας με τη συμμετοχή εκπροσώπων του υφυπουργείου Αθλητισμού, της ΕΠΟ, της UEFA και της FIFA με θέμα τις αλλαγές που θέλει να φέρει στο ποδόσφαιρο η νέα πολιτική ηγεσία του αθλητισμού ήταν η αφορμή για να σηκώσουν και πάλι την παντιέρα της «επανάστασης» οι εγχώριοι ποδοσφαιροπαράγοντες. «Αυτοδιοίκητο ή θάνατος» θα μπορούσε να γράφει η σημαία της «εξέγερσης» που σήκωσαν στου Γουδή ζητώντας, ως είθισται, και την ξένη βοήθεια των διεθνών ομοσπονδιών. Μέσα στα… επαναστατικά αιτήματά τους και η απάλειψη από το νέο μίνι νομοσχέδιο για τον αθλητισμό της διάταξης που προβλέπει τη συγκρότηση των πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου με κλήρωση μεταξύ τακτικών δικαστών. Η ΕΠΟ, αν και αρχικά είχε συμφωνήσει με το υφυπουργείο για την αλλαγή στη σύνθεση των οργάνων, στη συνέχεια υπαναχώρησε διεκδικώντας το… ιερό δικαίωμα να τοποθετεί στις επιτροπές της συνταξιούχους δικαστές και δικηγόρους.
Και προτού κλείσει η εβδομάδα η φίλαθλη κοινή γνώμη πληροφορήθηκε εμβρόντητη ότι μεταξύ των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση στον χώρο του ποδοσφαίρου περιλαμβάνονται πέντε μέλη των επιτροπών της ΕΠΟ και της Φούμπολ Λιγκ οι οποίοι ήταν είτε συνταξιούχοι δικαστές είτε δικηγόροι! Και αν αναρωτηθεί κανείς από πού αντλεί η ΕΠΟ το ηθικό δικαίωμα να επιμένει στις ίδιου τύπου επιλογές, ας μην περιμένει απάντηση. Οπως δεν υπάρχουν διαχρονικά απαντήσεις για αμφιλεγόμενες αποφάσεις της ΕΠΟ και των οργάνων της που την έχουν καταστήσει συνώνυμη της αναξιοπιστίας που χαρακτηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χωρίς την έξωθεν καλή μαρτυρία ανέκαθεν η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ταμπουρωνόταν πίσω από το τείχος των διεθνών ομοσπονδιών χωρίς να μπορεί να αντιπαραβάλει ηθικά επιχειρήματα παρά μόνο τον μπαμπούλα των ξένων.
Οι δικαστικές υποθέσεις όμως που φαίνεται να τρέχουν πιο γρήγορα πια μακάρι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο. Διότι πόσο «αυτοδιοίκητο» μπορεί να αντέξει ένα ποδόσφαιρο και μια ομοσπονδία της οποίας οι 5 από τους 29 διαιτητές πρώτης γραμμής που έχει επιλέξει βρίσκονται στη λίστα των κατηγορουμένων για την εγκληματική οργάνωση…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ