Από Κακλέα σε Κακλέα.
***
Oι «Καμπάνες του Εντελβάις» θα σιγήσουν στο τέλος Μαρτίου –η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.
***
Μετά το Πάσχα στο Πάνθεον επιστρέφει ο «Σιρανό ντε Μπερζεράκ».
***
Και μαζί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για να ντυθεί και πάλι τον ρομαντικό ήρωα με τον οποίο έκανε μια ξεχωριστή ερμηνεία –στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Κακλέας.
Μαζί του, σε νέα διανομή, η Τάνια Τρύπη στον ρόλο της Ρωξάνης και ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης ως Κριστιάν.
***
Ο Γιάννης Κακλέας θα βρίσκεται και του χρόνου στο Πάνθεον όπου θα ανεβάσει το μιούζικαλ «Nine». Στο ρεπερτόριο επιστρέφει το «Βίκτορ – Βικτόρια», που αναβλήθηκε την τρέχουσα σεζόν, με τελείως διαφορετικούς συντελεστές και σκηνοθέτη τον Απόλλωνα Παπαθεοχάρη.
***
Εβελίνα Παπούλια και (μάλλον) Γιάννης Στάνκογλου μαζί με τον Γιάννη Ζουγανέλη –τον μόνο που παραμένει από την προηγούμενη διανομή.
***
Οσο για τον Δημήτρη Λιγνάδη, στη σκηνή του Πάνθεον θα ανεβάσει το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, θέλοντας να δώσει στο κλασικό αριστούργημα τη νεανική πνοή που το χαρακτηρίζει. Γι’ αυτό και νέοι ηθοποιοί θα αποτελέσουν τον θίασο και θα ερμηνεύσουν το ζευγάρι των πρωταγωνιστών. Επιτέλους!
***
Προς το παρόν ο Δημήτρης Λιγνάδης κάνει μια ξεχωριστή εμφάνιση στον ρόλο του αφηγητή στον «Κύκλο με την κιμωλία», στο Παλλάς (φωτογραφία).
***
Νίκος Κουρής και Χάρης Φραγκούλης: Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική συνάντηση στον Πειραιά.
***
Τον προσεχή Νοέμβριο η Κατερίνα Ευαγγελάτου θα σκηνοθετήσει τους δύο ταλαντούχους ηθοποιούς στον «Φάουστ» του Γκαίτε –τον ομώνυμο ρόλο θα ερμηνεύσει ο Νίκος Κουρής και τον Μεφιστοφελή ο Χάρης Φραγκούλης.
***
Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Νίκος Διαμαντής ανακοίνωσε το πρόγραμμα του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για τη σεζόν 2015-2016 καθώς και τι θα δούμε τους επόμενους μήνες (άνοιξη-καλοκαίρι ’15).
***
Η αλλαγή σκυτάλης έγινε ήπια –ο Τάκης Τζαμαργιά άφησε τη σφραγίδα του στο θέατρο του Πειραιά με τη δουλειά και τον κόπο του, τον προσωπικό του χρόνο, τις ιδέες, τις γνώσεις και την ευαισθησία του.
***
Τσέχοφ για του χρόνου: Ο Δημήτρης Τάρλοου θα ανεβάσει τις «Τρεις αδελφές» με την Ιωάννα Παππά, τη Λένα Παπαληγούρα και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη, ενώ στον θίασο ανήκουν και ο Ακύλλας Καραζήσης, ο
Γιάννης Νταλιάνης και ο ίδιος ο σκηνοθέτης.
***
Η πρεμιέρα θα δοθεί στις αρχές του 2016 στο θέατρο Πορεία όπου συνεχίζεται αμείωτη η επιτυχία της «Μεγάλης Χίμαιρας» –και αξίζει να μη χάσει κανείς αυτή τη θεατρική μεταφορά του κορυφαίου μυθιστορήματος του Καραγάτση.
***
Ο τελευταίος φετινός Τσέχοφ είναι «Βυσσινόκηπος» που ανεβάζει στη Στέγη ο Νίκος Καραθάνος τον Απρίλιο.
***
Για να μπουν στο ρωσικό κλίμα ο σκηνοθέτης και η συνεργάτιδά του τις εβδομάδες του μεγάλου κρύου βρέθηκαν στα χιόνια για να νιώσουν στο πετσί τους την αλήθεια του Τσέχοφ.
***
Γιατί τίποτε δεν είναι τυχαίο στο θέατρο. Και ο Νίκος Καραθάνος το αποδεικνύει (και) με αυτό…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ