Ας αρχίσω σήμερα με μία αποκάλυψη που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική. Ενας (είναι πολιτικό πρόσωπο) που εμφανιζόταν έως τώρα ως πληρεξούσιος ενός μεγάλου ποσού (περισσότερα από 5 εκατ. ευρώ) στη λίστα Λαγκάρντ, αποδείχθηκε ότι είναι δικαιούχος του λογαριασμού. Δηλαδή δεν διαχειριζόταν απλώς τον λογαριασμό, ήταν δικός του! Ηδη ο οικονομικός εισαγγελέας Π. Αθανασίου τον κάλεσε προς εξέταση, ζητώντας του να δικαιολογήσει το ποσό και βεβαίως να πει την αλήθεια. Πώς νομίζετε ότι αποκαλύφθηκε αυτή η ανατροπή; Από ένα ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο. Δύο δημοσιογράφοι του επισκέφθηκαν, την περασμένη Τετάρτη, το ΣΔΟΕ (στην οδό Πειραιώς), ζήτησαν συνάντηση με τους οικονομικούς εισαγγελείς και τους πληροφόρησαν ότι συνομίλησαν με τον Ερβέ Φαλτσιανί, ο οποίος έδωσε (με στοιχεία) το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο. Θα πρέπει να σας πω ότι το πρόσωπο αυτό είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική αφού δίνει ακόμη ατύπως τις συμβουλές του σε πολιτικό κόμμα.


Ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός του Τσίπρα

Ξέρετε πώς αποκαλεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ο επικεφαλής του Ποταμιού; Ως τον υπ’ αριθμόν ένα… εχθρό του Τσίπρα! Εχει διαλύσει το κοινοβούλιο, του κάνει ζημιά, λέει, και αυτό που έγινε με τη Χρυσή Αυγή τού χάλασε όλη την εικόνα της συναίνεσης για το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πάντως το Ποτάμι δεν σκέφτεται να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση μομφής εναντίον της Προέδρου της Βουλής, αν και πιστεύει ότι και στο μέλλον η Ζωή θα προκαλέσει με τη στάση της και την προσήλωσή της στους τύπους και άλλα προβλήματα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Είκοσι λεπτά με τον Βαρουφάκη

Κανείς πάντως δεν αμφισβητεί το «προνόμιο» που έχει ο Στ. Θεοδωράκης να μπορεί να συνομιλεί κατ’ ιδίαν και για ώρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη. Γνωρίζονταν από παλιά, από τότε που ο σημερινός υπουργός Οικονομικών αρθρογραφούσε στο site του κ. Θεοδωράκη, και ας μην ξεχνάμε ότι τον πρώτο που θέλησε ο κ. Βαρουφάκης να ενημερώσει για τα αποτελέσματα του πρώτου Eurogroup ήταν ο επικεφαλής του Ποταμιού. Ο οποίος βεβαίως δεν πήγε ο ίδιος αλλά έστειλε τους Χ. Θεοχάρη και την Αντιγόνη Λυμπεράκη (καταλαβαίνουν καλύτερα τον Βαρουφάκη, όπως έλεγε). Ρώτησα λοιπόν τον κ. Θεοδωράκη τι έλεγαν προχθές επί 20 λεπτά όρθιοι στη Βουλή με τον κ. Βαρουφάκη: «Μην περιμένεις να σου πω τι ειπώθηκε σε μια τόσο σοβαρή συζήτηση» ήταν η απάντησή του. Εν συνεχεία όμως μου είπε ότι έγινε κουβέντα για τον Σόιμπλε, για τη… Μέρκελ, για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο, αλλά (και εδώ είναι η πρώτη είδηση) και για όλους αυτούς εντός του ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν τη… δραχμή. Ηταν λάβρος εναντίον αυτών. Εγινε επίσης συζήτηση (και εδώ είναι η δεύτερη είδηση) γιατί δεν συνόδευσε ο κ. Βαρουφάκης τον κ. Τσίπρα στις Βρυξέλλες: «Εάν είδες τις φωτογραφίες, θα διαπιστώσεις ότι ο Βαρουφάκης φαίνεται σαν να είναι ψαλιδισμένος. Μόνο αυτό μπορώ να πω για την ώρα» είπε ο κ. Θεοδωράκης και συμπλήρωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών του είπε πως ο κ. Σόιμπλε πήρε ήδη τις αποφάσεις του.
Ποιος πληρώνει τα F-16

Κανείς δεν γνώριζε στο Πεντάγωνο εάν πέρυσι στις παρελάσεις (με την προηγούμενη κυβέρνηση) η κηροζίνη των πολεμικών αεροσκαφών και το πετρέλαιο των αρμάτων μάχης ήταν δωρεά κάποιου επιχειρηματία, που λειτούργησε σε περίοδο κρίσης ως… σπόνσορας για την ανάταση του εθνικού φρονήματος (όπως δικαιολογήθηκε η επαναφορά των μηχανοκίνητων και των αεροσκαφών στις παρελάσεις). Εκείνο που ξέρω είναι ότι στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν εμφανίστηκε κανένας σπόνσορας. Ποιος θα πληρώσει λοιπόν τα καύσιμα; Μου λένε ότι οι πτήσεις των αεροσκαφών θα γίνουν στο πλαίσιο… ασκήσεων και συντηρήσεως υλικού. Δηλαδή αντί τα αεροσκάφη να πραγματοποιήσουν εκείνη την ημέρα πτήσεις στο Αιγαίο, θα περάσουν (σαν άσκηση) και από την Πανεπιστημίου. Οσον αφορά τα άρματα μάχης θα παρελάσουν μόνον όσα βρίσκονται σε μονάδες εντός Αττικής (για να μειωθούν τα έξοδα). Η μόνη μεταφορά που θα υπάρξει (με C-130) είναι των μονάδων εθνοφυλακής από τη Ρόδο και τον Εβρο, για ανάταση του εθνικού φρονήματος βεβαίως βεβαίως!


Η Ζωή εν Κύπρω

Ετοιμες έχει τις βαλίτσες της για επίσκεψη την Κυριακή στην Κύπρο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, όπου της επιφυλάσσουν θερμή υποδοχή. Υποδοχή αρχηγού κράτους, όμοια με αυτήν που επιφυλάσσουν οι Κύπριοι και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο που θα πραγματοποιήσει το πρώτο το ταξίδι στην Κύπρο στις 30 Μαρτίου. Ετσι η Ζωή θα έχει για δύο ημέρες συναντήσεις με τον Πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη, με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, με τον ομόλογό της Γιαννάκη Ομήρου, με τον υπουργό Εξωτερικών Γιαννάκη Κασουλίδη, με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, καταθέσεις στεφάνων στα Φυλακισμένα Μνήματα, επίσκεψη στο στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ στη Μαλούντα και ένα σωρό επίσημα γεύματα και δείπνα, καθώς (να μην το ξεχάσουμε) και κόκκινα χαλιά. Βεβαίως οι Κύπριοι θέλουν κάποια στοιχεία για τον περίφημο φάκελο της προδοσίας της Κύπρου, τον οποίο έχει συζητήσει δύο φορές στο παρελθόν η Βουλή των Ελλήνων, πλην όμως ποτέ δεν το έχει δημοσιοποιήσει…

HeliosPlus