• Αναζήτηση

Ερευνα για φοροδιαφυγή σε επιχείρηση στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας μπήκε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά.

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας για φοροδιαφυγή και άλλες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας μπήκε επιχείρηση εμπορίας αλιευμάτων στον Πειραιά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν εκδοθεί 169 παραστατικά αξίας 26.468 ευρώ ενώ είχαν εκδοθεί 303 παραστατικά με ανακριβή στοιχεία, ύψους 9.286 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τον περασμένο Μάρτιο κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έλεγχο στην επιχείρηση, που λειτουργεί στην Ιχθυόσκαλα Πειραιά του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (Ο.Κ.Α.Α.) και από τον επιτόπιο αλλά και από τον περαιτέρω φορολογικό έλεγχο διακριβώθηκε «η επανειλημμένη παράλειψη έκδοσης στοιχείων αλλά και η σκόπιμη ανακριβή έκδοση μεγάλου αριθμού εκδοθέντων παραστατικών».
Συγκεκριμένα ελέχθηκαν 13.000 εκδοθέντα παραστατικά της επιχείρησης, από τα οποία διαπιστώθηκε ότι σε 169 περιπτώσεις διακίνησης/πώλησης αγαθών δεν είχε εκδοθεί αντίστοιχος αριθμός δικαιολογητικών εγγράφων μη τιμολογηθέντων εμπορευμάτων ή/και φορολογικά στοιχεία πώλησης (τιμολόγιο πώλησης, απόδειξη λιανικών συναλλαγών), συνολικής αξίας 26.468,12 ευρώ.
Επιπλέον, προέκυψαν 303 περιπτώσεις έκδοσης ανακριβών, ως προς την αξία ή την ποσότητα στοιχείων πώλησης, συνολικής αξίας 9.286,47 ευρώ.
Για τις διαπιστωθείσες ποινικές παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 52χρονου, νόμιμου εκπρόσωπου της επιχείρησης, η οποία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk