Η κομψή κρυστάλλινη ή γυάλινη – ελαφριά κατά προτίμηση – καράφα είναι απαραίτητη δίπλα σε ένα κόκκινο, πληθωρικό κρασί, συνήθως παλαιωμένο. Επειδή θα το βοηθήσει να απαλλαγεί από τα ιζήματα που ενδεχομένως έχουν κατασταλάξει στον πάτο της φιάλης, αλλά και να αναπνεύσει με τη διέλευση του οξυγόνου κατά τη μετάγγιση, αναδεικνύοντας τα αρωματικά προσόντα του. Φυσικά μια μετάγγιση θέλει γνώση, τέχνη και τεχνική (www.cellier.gr και www.oinoline.gr).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.