Γ. Πανούσης: Στόχος μας να εναρμονίσουμε ελευθερία, εμπιστοσύνη, ασφάλεια

«Η ΕΛΑΣ πρέπει να είναι αποτελεσματική αλλά να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο» ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στον καθιερωμένο απολογισμό.

«Η ΕΛΑΣ πρέπει να είναι αποτελεσματική αλλά να έχει και ανθρώπινο πρόσωπο» ανέφερε ο απερχόμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας στον καθιερωμένο απολογισμό.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε για τις επιτυχίες της ελληνικής αστυνομίας, ενώ σημείωσε ότι βασικός τους στόχος ήταν «να αισθάνονται ασφάλεια όλοι οι πολίτες».

«Εχουμε μεγάλη αίσθηση ευθύνης, δεν είμαστε ευθυνόφοβοι» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης. «Στόχος μας είναι να προλάβουμε την ανθρωπιστική καταστροφή» υπογράμμισε.

Ερωτηθείς εάν οι αστυνομικοί θα είναι άοπλοι ή οπλισμένοι στις διαδηλώσεις, ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στη θέση του Αλέξη Τσίπρα και δήλωσε ότι από το 1996 υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει ότι σε διαδηλώσεις ή στο γήπεδο καλό είναι οι αστυνομικοί να μην κουβαλούν όπλο (και μόνον εκεί, όπως είπε χαρακτηριστικά).

Ο ίδιος δήλωσε ότι η έδρα του θα είναι το υπουργείο Εσωτερικών και ότι θα συντονίζεται με τους αναπληρωτές υπουργούς και την υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης. «Από κοινού θα διαμορφώνουμε έναν οδικό χάρτη» τόνισε.

«Δεν μας ενδιάφέρει η πολιτική ιδεολογία του πολίτη, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εναρμονίσουμε την ελευθερία, την εμπιστοσύνη και την ασφάλεια» επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών- Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Μίλησε για συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική που θα βρίσκει συμφιλιωμένο τον αστυνομικό με τον πολίτη και τον πολίτη με τον αστυνομικό και έκανε λόγο για μία συνέχεια της διοίκησης. Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι θα βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προηγούμενους υπουργούς.

«Το έγκλημα δεν είναι ανεκτό, αλλά δεν είναι ανεκτό να υπάρχει κατάχρηση εξουσίας από τα όργανα του κράτους» τόνισε ο κ. Πανούσης.

Πρόσθεσε ότι σήμερα η κυβέρνηση πέτυχε να φύγουν τα κάγκελα από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Έκανε λόγο για συμβολική κίνηση και πρόσθεσε: «Τι φοβόμαστε; Ότι ο λαός, τα τανκς θα μπουν στη Βουλή;» και πρόσθεσε: «Εάν υπάρχουν ιστορικά κατάλοιπα, θα τα λύσουμε».

Παράλληλα, δήλωσε ότι το υπουργείο θα ασχοληθεί και με τα οικονομικά και μισθολογικά ζητήματα μαζί με τους συν-αρμόδιους υπουργούς.

«Να πείσουμε τον αστυνομικό ότι είναι ο καθημερινός φίλος του πολίτη. Αυτόν υπηρετεί και αυτόν προστατεύει» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός, προσθέτοντας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον πολίτη απροστάτευτο, να πεινάει, να φοβάται. Θα εναρμονίσουμε ελευθερία – εμπιστοσύνη στους θεσμούς της δημοκρατίας και ασφάλεια»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk