Το γάλα που παράγεται στη Σύρο έχει ιδαίτερη γεύση, ελαφρώς αλμυρή, όπως άλλωστε συμβαίνει με το γάλα των ζώων που ζουν στα νησιά. Το επιπλέον όμως που έχει είναι ότι δίνει μια εξαιρετική γραβιέρα, η οποία παρασκευάζεται από τον Ζωζεφίνο, μια σχετικά νέα τυροκομική μονάδα στο Ανω Μάννα της Σύρου. (Τυροκομείο Ζωζεφίνος: Ανω Μάννα, Σύρος, τηλ. 22810 75454 και στο μπακάλικο Αλεξανδρής: Ηρώων Πολυτεχνείου 30, πλατεία Αεροπορίας, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9918 730).

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014.