Ν. Χουντής:Το διάγγελμα Σαμαρά έγινε λόγω εσωκομματικής πίεσης

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο Ν. Χουντής μίλησε στον Βήμα fm για την προεδρική εκλογή και τη διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου ο Ν. Χουντής μιλά στους Άρη Ραβανό και Αιμίλιο Περδικάρη για την προεδρική εκλογή και τη διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για το διάγγελμα του πρωθυπουργού

«To διάγγελμα έγινε κάτω από την εσωκομματική κυρίως πίεση. Δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα, γιατί στην ουσία λέει τα ίδια πράγματα και επί της πολιτικής προοπτικής εκφράζει το φόβο του να λυθεί το πολιτικό πρόβλημα που έχουμε μπροστά μας, από τις εκλογές.»

Για την διαπραγμάτευση μιας μελλοντικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

«Η πρώτη μας κίνηση είναι να βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το δεύτερο να κάνουμε διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές, με τους θεσμούς κυρίως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την αντιμετώπιση του θέματος του χρέους. Το έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποσαφηνίζει ότι υπάρχει χρόνος για διαπραγμάτευση.

Η διαπραγμάτευση θα γίνει στη βάση ότι όταν οι δανειστές βλέπουν ότι ο οφειλέτης, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, έχει βρεθεί σε άσχημη κατάσταση, είναι στα πρόθυρα μιας γενικότερης καταστροφής, τότε ξέρουν ότι κινδυνεύουν και οι ίδιοι και οικονομικά και πολιτικά. Αυτή είναι η βάση της συζήτησης που θα επιδιώξουμε εμείς να κάνουμε, επιδιώκοντας τη διαγραφή του χρέους και την υπεράσπιση των ελληνικών συμφερόντων. »

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk