Κερδίστε 5 αντίτυπα του βιβλίου «Το γυναικόκαστρο»

Την Τρίτη 23/12/2014 στην εκπομπή «Μια ώρα λαϊκά» με τη Μαρίνα Λαχανά (21:00- 23:00)

Ο Ντέτλεφ, νεαρός Γερμανός μεγαλωμένος στον δρόμο, σχεδιαστής κόμικς φτωχός και αμόρφωτος, γιος Βερολινέζας πόρνης και άγνωστου πατέρα, κάνει διακοπές στην Ελλάδα. {{{ moto }}}

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010*

Όταν προσλαμβάνεται από μια πανέμορφη Ελληνίδα βοτανολόγο για να σχεδιάζει αγριολούλουδα, καταλήγει στην Πίνδο, σε ορεινό χωριό όπου ζουν μόνο γυναίκες, Σαρακατσάνες. Αυτές του προτείνουν να μείνει μαζί τους έμμισθα, με σκοπό να εκτελεί μια συγκεκριμένη εργασία.

Αρχίζει μια όμορφη ζωή, καθώς η καθημερινή εκτέλεση των καθηκόντων του τον κάνει περήφανο και ευτυχισμένο.

Σύντομα όμως, διηγήσεις των εργοδοτριών του, η συμπε- ριφορά τους και τα οργιαστικά πανηγύρια τους τον υποψιάζουν πως οι γυναίκες τούτες είναι Νεράιδες. Η εχθρότητα της επιβλητικής κοινοτάρχισσας και η εύνοια μιας εκατοχρονίτισσας γιαγιάς που όλες οι γυναίκες σέβονται και φοβούνται, επιτείνουν την αποξένωσή του απ’ ό,τι θεωρούσε ώς τότε πραγματικότητα.

Ο κόσμος γίνεται μυθικός, καθώς αναδύεται η αλήθειά του…

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010*

Ο Σπύρος Καρυδάκης, ο οποίος έχει ήδη δώσει το στίγμα του ως μια από τις πιο ρωμαλέες φωνές της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας, γράφει μια «μυθολογία», που υπαινίσσεται ότι οποιαδήποτε συνολική επαναθεώρηση της κοινωνίας και της Ιστορίας προϋποθέτει την κατάλυση της πατριαρχίας και την πλήρη κυριαρχία των γυναικών επί των ανδρών. Με γλώσσα που αρύεται στοιχεία από την ντοπιολαλιά της Ηπείρου, με πλοκή και θεματολογία που αξιοποιεί υλικό από το μυθικό και βιωματικό υπόστρωμα των κοινοτήτων στα αρχέγονα ηπειρώτικα βουνά, συνδέει το σήμερα με το άχρονο χθες και γράφει μια «μυθολογία» βαθιά ελληνική, που πάλλεται από ζωή, πετυχαίνοντας να παρασύρει ολοκληρωτικά τον αναγνώστη.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Σπύρος Καρυδάκης είναι ποιητής και συγγραφέας. Έχει εργαστεί ως αγρότης, εργάτης, ναυτικός, μάγειρας, δημοσιογράφος, πωλητής σε βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους, επιμελητής βιβλίων κ.λπ. Κυκλοφορούν τα μυθιστορήματά του Ο ένας με μαχαίρι, Η Νύχτα των Ονομάτων και Να δούμε ποιος θα φαγωθεί, καθώς και η νουβέλα Άσε με να σε δέρνω κάπου-κάπου, από τις Εκδόσεις Καστανιώτη. Επίσης, το μυθιστόρημά του Therion, από την Εμπειρία Εκδοτική. Ως ιδιωτικές εκδόσεις, κυκλοφορούν τα βιβλία: Καυτό Μέλι, Αρχαία ελληνικά ερωτικά ποιήματα από άντρες για άντρες, μετάφραση και ερωτολογικός σχολιασμός τους, και Γνωμολόγιο.

Στείλτε sms γράφοντας ΒΗΜΑFM (κενό) ΟΝΟΜΑ και αποστείλετε στο 54010*

* Στους διαγωνισμούς θα λαμβάνονται υπόψη μόνο τα sms που θα αποστέλλονται στο 54010 κατά τη διάρκεια της εκάστοτε εκπομπής

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk