Πέντε νέα ξενοδοχεία το 2015 για την Grecotel

Σε 35 ξενοδοχεία, ακτές, φάρμα και πολιτιστικό χωριό αυξάνει τις δραστηριότητές του το

Σε 35 ξενοδοχεία, ακτές, φάρμα και πολιτιστικό χωριό αυξάνει τις δραστηριότητές του το 2015 ο όμιλος Νικολάου Δασκαλαντωνάκη – Grecotel από 30 συνολικά το 2014. Ο κορυφαίος ξενοδοχειακός όμιλος βρίσκεται σε τροχιά επέκτασης προχωρώντας στην υλοποίηση νέων συνεργασιών και επενδύσεων ύψους 80 εκατ. ευρώ. Τα σχέδια που έχουν ορίζοντα υλοποίησης από το 2015 έως το 2017 περιλαμβάνουν νέα ξενοδοχεία και έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού υφισταμένων μονάδων σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Μύκονο, Κέρκυρα και Χαλκιδική, με γνώμονα την τουριστική ζήτηση.
Ηδη το 2014 εξελίσσεται σε ιδιαίτερα καλή χρονιά για τον όμιλο, ο οποίος ενισχύει το μερίδιό του σε 4,4% στην εγχώρια ξενοδοχειακή αγορά. Σύμφωνα με τη διοίκηση, η εφετινή χρονιά προβλέπεται να κλείσει με κύκλο εργασιών 151 εκατ. ευρώ, ενισχυμένο κατά 8% σε σχέση με το 2013 για τα ξενοδοχεία του ομίλου, τα οποία κατέγραψαν 1,85 εκατ. διανυκτερεύσεις, και ανάδειξη των επιχειρήσεών του στις πιο κερδοφόρες του κλάδου (ICAP 2014). Με βάση τα στοιχεία της κίνησης των μονάδων, θεαματική ήταν η αύξηση από την Κεντρική Ευρώπη, αλλά και από τις διαδικτυακές κρατήσεις, ενώ μικρή μείωση παρατηρήθηκε από τη ρωσική αγορά.
Το 2014 ο όμιλος προχώρησε σε νέες επενδύσεις ολοκληρώνοντας επενδυτικά προγράμματα συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα την εφετινή τουριστική περίοδο λειτούργησαν δύο πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Πρόκειται για το «Caramel Grecotel Boutique Resort», το οποίο διαθέτει 70 πολυτελείς σουίτες και βίλες, και το πέντε αστέρων «White Palace Grecotel Luxury Resort», το οποίο λειτούργησε τον Μάιο, έπειτα από ολοκλήρωση προγράμματος εκσυγχρονισμού του πρώην «El Greco», με δυναμικότητα σήμερα 256 βίλες και σουίτες.
Ανακαινίσεις

Αντίστοιχα ανακαινίστηκε ριζικά και λειτούργησε ξανά το «Pallas Athena Grecotel Boutique Hotel», στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, κίνηση που συμβόλισε την τουριστική αναγέννηση και ανάκαμψη της πρωτεύουσας, ενώ το ξενοδοχείο εντάχθηκε και στο διεθνές δίκτυο Small Luxury Hotels of the World. Σημαντικές επενδύσεις έγιναν ακόμη στις ανακαινίσεις των ξενοδοχείων «Corfu Imperial Grecotel Exclusive Resort» και «Daphnila Bay Thalasso All-inclusive Resort» στην Κέρκυρα, καθώς και στο «Mykonos Blu Grecotel Exclusive Resort» στη Μύκονο.
Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ομίλου κ. Νίκος Δασκαλαντωνάκης συνήψε νέα εμπορική συμφωνία με τον κορυφαίο τουριστικό οργανισμό TUI AG συνεχίζοντας τη μακροχρόνια συμμαχία των δύο πλευρών. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη της χώρας επιτυγχάνοντας σημαντικά κερδοφόρα αποτελέσματα και επικεντρώνοντας τις επενδύσεις μας στην Περιφέρεια» και προσθέτει: «Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εργαζόμαστε για την ωφέλεια σε κάθε τομέα της οικονομίας που σχετίζεται με τον τουρισμό με έμφαση στην ποιότητα. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε έμπρακτα την οικονομία των κατά τόπους περιοχών όπου δραστηριοποιούμαστε όχι μόνο διατηρώντας αλλά και προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι μας φτάνουν τους 5.500. Επίσης, πιστός στην πεποίθησή μου για την άρρηκτη σύνδεση της αγροτικής οικονομίας με τον ελληνικό τουρισμό, είναι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση να βλέπω τα προϊόντα της φάρμας μου Agreco να διατίθενται πλέον στα Duty Free της χώρας».


Αγροτικά προϊόντα

Η φάρμα Agreco, τα προϊόντα της οποίας αριθμούν πλέον 200κωδικούς σε συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς, αντικατοπτρίζει την έννοια της κρητικής φιλοξενίας. Το κτήμα 40 στρεμμάτων κοντά στο Ρέθυμνο, με αμπελώνες και ελαιώνες, αναβιώνει από το 2001 παραδοσιακές μεθόδους καλλιέργειας και παραγωγής κρητικών προϊόντων.
Αναφερόμενος στην αγορά της Ρωσίας, ως επίτιμος πρόξενος της Ρωσίας για την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, ο κ. Δασκαλαντωνάκης εκφράζει την πεποίθηση ότι η κίνηση θα ομαλοποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι «οι σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας έχουν αποδείξει πως παραμένουν ισχυρές. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η συμπάθεια των λαών, που εστιάζεται σε μεγάλο βαθμό στην κοινή τους ορθόδοξη πίστη, έχω την πεποίθηση ότι θα αποδειχθούν δυνατότερες των συνεπειών που έχουν επιφέρει οι συγκυρίες σε πολιτικό επίπεδο και θα υπάρξει ομαλοποίηση στο τουριστικό πεδίο, γεγονός πολύ σημαντικό για την Ελλάδα».

HeliosPlus

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk