Νομοσχέδιο κατά της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας

Ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες, για χρηματισμό επαγγελματία υγείας ή κακή ιατρική πρακτική, θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Ακόμη και ανώνυμες καταγγελίες, για χρηματισμό επαγγελματία υγείας ή κακή ιατρική πρακτική, θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο χώρο της Υγείας το οποίο παρουσίασε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, παρουσία του προκατόχου του κ. Αδωνι Γεωργιάδη, του γενικού επιθεωρητή του ΣΕΥΥΠ κ. Σταύρου Ευαγγελάτου και του νομικού κ. Ν. Κλαμαρή.
Ο κ. Κλαμαρής τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας ήταν το πρώτο υπουργείο που κατέθεσε νομοσχέδιο για την πάταξη της διαφθοράς στον κ. Τέντε.
«Στο χώρο της Υγείας, η διαφθορά έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό διότι συνδέεται με την προσωπικότητα του ανθρώπου. Το θύμα είναι άρρωστος και αυτό κάνει την κατάσταση δύσκολη», ανέφερε ο κ. Κλαμαρής.
Όπως αναφέρθηκε, δεν πρέπει πλέον να αγνοούνται οι ανώνυμες καταγγελίες. «Θα αξιολογούνται με τη δέουσα προσοχή, διότι υπάρχει η τάση οι μισοί να καταγγέλλουν τους άλλους μισούς», τονίστηκε.
Επίσης, μελλοντικά θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται προκρατήσεις για τη διενέργεια ιατρείων και χειρουργείων, μέσα από την ανάπτυξη ενός συστήματος, προκειμένου να υπάρχει, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη διαφάνεια. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο θα ελέγχεται η εισαγωγή και η διενέργεια χειρουργικής επέμβασης κάθε περιστατικού (πχ πότε εισήχθη και πότε υποβλήθηκε σε χειρουργείο).
Παράλληλα, θα υπάρξουν αλλαγές στα πειθαρχικά συμβούλια με στόχο να μη σημειώνονται καθυστερήσεις.
Σημειώνεται ότι το μεσημέρι ο κ. Βορίδης έχει συνάντηση με τον κ. Τέντε.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk