Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα, Δευτέρα σε τρεις πόλεις, ανάμεσά τους η Καμπούλ, στο ανατολικό Αφγανιστάν, σκοτώνοντας τουλάχιστον 10 αστυνομικούς, δήλωσαν αξιωματούχοι, την επομένη της επίθεσης αυτοκτονίας από αντάρτη Ταλίμπ μέσα στο αρχηγείο της αστυνομίας στην Καμπούλ, κατά την οποία σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας αξιωματικός.

Επτά αφγανοί αστυνομικοί σκοτώθηκαν σήμερα στην επαρχία Λογκάρ, όταν βομβιστής αυτοκτονίας που φορούσε στολή ανατινάχθηκε έξω από την τοπική έδρα της αστυνομίας, στον απόηχο της χθεσινής επίθεσης στην Καμπούλ.

«Ο Σαμπτζ Αλι, ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας σκοτώθηκε μαζί με έξι αξιωματικούς που βρίσκονταν έξω από την έδρα της αστυνομίας, στην πόλη Πουλ-ε-Αλαμ», δήλωσε ο Ντιν Μοχάμαντ Νταουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ προσθέτοντας ότι τρεις ακόμη αστυνομικοί και ένας πολίτης τραυματίστηκαν.

Στην επαρχία Νανγκαρχάρ, επίσης στο ανατολικό Αφγανιστάν, τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη σε χειράμαξα.

Στη Καμπούλ, μαγνητική βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε παρτέρι κοντά σε πανεπιστήμιο προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ανθρώπων.