Σε υψηλά μονοψήφια ποσοστά διαμορφώνονται οι προκρατήσεις για το 2015 από τη Μεγάλη Βρετανία, μετά την αύξηση κατά 16% σε αφίξεις και 20% σε εισπράξεις το 2014, σε σχέση με το 2013. Αυτές είναι οι πρώτες θετικές ενδείξεις για τον ελληνικό τουρισμό, την πρώτη μέρα της διεθνούς τουριστικής έκθεσης World Travel Market στο Λονδίνο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Στόχοι για τη νέα χρονιά, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, είναι «η επιμήκυνση της περιόδου, η προσέλευση ακόμη ποιοτικότερων επισκεπτών σε συνδυασμό με την ανάδειξη του πολιτιστικού μας αποθέματος, η περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ, το ΙΝΣΕΤΕ και η Marketing Greece και η προσθήκη ακόμη 100.000 νέων θέσεων εργασίας».

Η Ελλάδα την τελευταία διετία «παρουσίασε εξαιρετικές επιδόσεις με υπερτετραπλάσιους ρυθμούς τουριστικής ανάπτυξης από τις χώρες της Ευρωζώνης, ως αποτέλεσμα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η χώρα, πλέον, εκτιμάται ότι εισήλθε στην παγκόσμια δεκαπεντάδα των ισχυρότερων τουριστικά χωρών», δηλώνει ο κ. Ανδρεάδης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «σύσσωμος και ενωμένος ο τουριστικός κόσμος της χώρας» προσέρχεται στη διεθνή έκθεση με στόχο την περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Κεντρικό ζητούμενο του Συνδέσμου και βασικός πυλώνας υλοποίησης του Οδικού Χάρτη 2021 αποτελεί η εξωστρέφεια και η ποικιλομορφία προϊόντων και υπηρεσιών που παρουσιάζει η ελληνική παρουσία στην World Travel Market.

«Με την ενεργοποίηση, των μικρών επιχειρηματιών, των τουριστικών γραφείων, των ενοικιαζόμενων δωματίων, των πολυτελών μονάδων, της γαστρονομίας, των αερομεταφορών, της ναυτιλίας, κάθε κρίκου της τουριστικής αλυσίδας, θέτουμε τις βάσεις για ακόμα μία θετική χρονιά και για την αειφόρο ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού», καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.