Οι πρώτες κόντρες της TV σε αριθμούς

Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πολλές εκπομπές δεν άρχισαν, ενώ και οι νεοαφιχθείσες θέλουν τον χρόνο τους για να μπορέσουν να κατακτήσουν το σταθερό κοινό τους.

Είναι νωρίς για συμπεράσματα. Πολλές εκπομπές δεν άρχισαν, ενώ και οι νεοαφιχθείσες θέλουν τον χρόνο τους για να μπορέσουν να κατακτήσουν το σταθερό κοινό τους. Εν τούτοις η μάχη των αριθμών άρχισε για τα καλά και οι τίτλοι των δημοσιευμάτων κάνουν καθημερινά λόγο για μάχες, για νικητές και ηττημένους.
Η μεγαλύτερη των μαχών πάντως μέχρι στιγμής αποδεικνύεται αυτή των πρωινών ψυχαγωγικών προγραμμάτων, με το «Mega με μία» να έχει σαφές προβάδισμα έναντι του «Πρωινού» του ΑΝΤ1, το οποίο στο σύνολο κυμαίνεται περίπου στις τρεις μονάδες ενώ στο 15-44 ξεπερνά τις 10! Στη μεσημεριανή ζώνη απόλυτη κυρίαρχος είναι η Ελένη Μενεγάκη, η οποία με την «Ελένη» (Alpha) διατηρεί απόσταση 10 και πλέον μονάδων στο σύνολο από την ανταγωνιστική «Μία» (Star) της Τατιάνας Στεφανίδου, ενώ στο νεανικό κοινό η ψαλίδα ανοίγει ως και στις 20 και πλέον μονάδες διαφορά! Υψηλά ποσοστά σημειώνει το «ΦΜ live» στο Star, το οποίο ξεπερνά στο σύνολο το «Ολα παίζουν» του Alpha και το «Αυτά είναι» του Σκάι, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά τηλεθέασης στο νεανικό κοινό, στο οποίο όμως και η εκπομπή του Alpha παρουσιάζει αντίστοιχη εικόνα. Προβάδισμα εξάλλου έχει σταθερά και το «Μπρούσκο» (ΑΝΤ1) έναντι της καθημερινής σειράς του Mega «Ονειρο ήταν».
Τέλος, στο prime time, με εξαίρεση τη σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» στον Alpha, η οποία έχει εξαιρετική επίδοση στον πίνακα τηλεθέασης με μέσο όρο 1,5 εκατομμύριο τηλεθεατές, όλα τα νέα προγράμματα κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Ο λόγος για τις σειρές «Μάνα Χ ουρανού», «Εκδρομή», «Δικαίωση» και «Μοντέρνα οικογένεια», οι οποίες φλερτάρουν με το 20%. Ικανοποιητικά είναι τα νούμερα και για το «Music School», ενώ χαμηλή, αν και νωρίς ακόμη, είναι η τηλεθέαση των «Καρντάσιανς», της σειράς «Τρίχες» και του «Ορκου σιωπής».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
Σίβυλλα
Helios Kiosk