Η απερχόμενη πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ κερδίζει έδαφος, όμως συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη με τον αντίπαλό της, τον Αέσιου Νέβες, ενόψει του επαναληπτικού γύρου των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα.

Με βάση τη δημοσκόπηση της εταιρείας MDA, η Ρουσέφ συγκεντρώνει ποσοστό 45,5%, έναντι 44,5% για τον Νέβες. Η διαφορά της μιας μονάδας μεταξύ τους είναι στατιστικά ασήμαντη, αφού βρίσκεται εντός του περιθωρίου λάθους της δημοσκόπησης.

Αν αφαιρεθούν τα ποσοστά των αναποφάσιστων ψηφοφόρων και των άκυρων και λευκών, η Ρουσέφ προηγείται με ποσοστό 50,5% έναντι 49,5% για τον Νέβες.

Σε δύο άλλες δημοσκοπήσεις, των εταιρειών Datafolha και Ibope, ο Νέβες προηγείται της Ρουσέφ, όμως με πολύ μικρή διαφορά, επίσης εντός του περιθωρίου λάθους.

Η Ρουσέφ κέρδισε τον πρώτο γύρο των εκλογών με ποσοστό 41,6% έναντι 33,6% για τον Νέβες, μια διαφορά που μεταφράζεται σε 8 εκατομμύρια ψήφους. Την περασμένη εβδομάδα η Μαρίνα Σίλβα, που κατέλαβε την τρίτη θέση με ποσοστό 22%, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Νέβες στον δεύτερο γύρο.

Η δημοσκόπηση της MDA διενεργήθηκε το Σαββατοκύριακο σε δείγμα 2.002 ψηφοφόρων. Το περιθώριο λάθους ανέρχεται στο συν/πλην 2,2%.