Τα χρέη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανέλθουν σε 30 δισεκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2014 δηλώνει ο πρόεδρος της Επιτροπής Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζαν Αρτουί, προειδοποιώντας ότι αυτό έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με την κοινοτική νομοθεσία.

Ο Ζαν Αρτουί, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας (1995-1997), σε δηλώσεις του στον ειδησεογραφικό ιστότοπο EurActiv τονίζει ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να παράγει χρέος, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τις Συνθήκες. Όταν το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καθορίζουν τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις, θα πρέπει να έχουν αποδεχθεί ότι και τα ίδια θα πρέπει να τιμήσουν τις δεσμεύσεις αυτές».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι δημιουργούμε ένα «φαινόμενο χιονοστιβάδας» για το συσσωρευμένο χρέος, αφού τα χρέη της ΕΕ ήταν 11 δισ. ευρώ στο τέλος του 2011, 16 δισ. ευρώ στο τέλος του 2012, 23 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013, και θα μπορούσαν να φθάσουν στα 30 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2014. Το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό».