«Δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015» είπε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από το Μιλάνο.

«Οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

«Η Αθήνα συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας» πρόσθεσε, αναφέροντας όμως παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας γραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», τόνισε ο κ. Σαμαράς στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής με τη συμμετοχή ηγετών κρατών της ΕΕ και της Ασίας.

Στην ίδια συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η Αθήνα σχεδιάζει την έξοδο της Ελλάδας από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης νωρίτερα του αναμενομένου.

Το Reuters υπενθυμίζει ότι η μαζική ρευστοποίηση ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα και η άνοδος των επιτοκίων έθεσε υπό αμφισβήτηση από αρκετές πλευρές το εάν και κατά πόσον η Αθήνα θα μπορέσει να εφαρμόσει το σχέδιό της να βγει από το πρόγραμμα στις αρχές του 2015.

«Μπορούμε τώρα να σταθούμε στα πόδια μας. Εχουμε τους πόρους για να βγούμε από το πρόγραμμα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε στη συνέντευξη αυτή ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, τη δημόσια διοίκηση και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας διότι αυτές αποτελούν το «εισιτήριό μας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».