Το Studio αναβιώνει

Μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση που δεν αφορά ταινία αλλά κινηματογραφική αίθουσα (άρα κατά προέκταση… ταινίες) μας ωθεί να της αφιερώσουμε την στήλη.

Μια εξαιρετικά ευχάριστη είδηση που δεν αφορά ταινία αλλά κινηματογραφική αίθουσα (άρα κατά προέκταση… ταινίες) μας ωθεί να της αφιερώσουμε την στήλη. Το θρυλικό Studio, ο χειμερινός κινηματογράφος της πλατείας Αμερικής, το ισόγειο της πολυκατοικίας Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, ανοίγει ξανά. Και μάλιστα πολύ σύντομα, κρίνοντας από τα λεγόμενα του νέου διαχειριστή του, κινηματογραφικού διανομέα Βελισάριου Κοσσιβάκη (New Star), ο οποίος είναι επίσης ο άνθρωπος πίσω από την επαναλειτουργία μιας άλλης θρυλικής αίθουσας, της Αλκυονίδας. Ο κ. Κοσσιβάκης μας είπε ότι το Studio New Star Art Cinema, όπως θα είναι πλέον η ονομασία του, θα ανοίξει και πάλι προς τα τέλη του Οκτωβρίου, αν όχι, μέσα στον Νοέμβριο.
Το πολιτικοποιημένο – καλλιτεχνικό προφίλ της αίθουσας μέσα στη βαρβαρότητα της χούντας οφείλεται στον σκηνοθέτη Σωκράτη Καψάσκη που το 1972 ανέλαβε τη διεύθυνση του Studio.
Μαζί με την Αλκυονίδα που άνοιξε λίγο αργότερα, το Studio έπαιξε μεγάλο ρόλο στην καλλιτεχνική μα και πολιτική «εκπαίδευση» μιας ολόκληρης γενιάς αντιχουντικών και κατά βάση αριστερών νέων.
Στο πέρασμα των χρόνων άλλαξε διαχειριστές και άντεξε ως την άνοιξη του 2005 – οπότε και έκλεισε.
Το Studio είχε πάντα φθηνότερο φοιτητικό εισιτήριο, είχε βιβλιοπωλείο στο υπόγειο – το οποίο προς το τέλος της χούντας λειτουργούσε ο ηθοποιός Γιώργος Κοτανίδης -, δεν είχε εξώστη και η μηχανή προβολής του ήταν τοποθετημένη σε καμπίνα χτισμένη μέσα στην πλατεία, στο κέντρο περίπου του πίσω μέρους της αίθουσας. Γι’ αυτό και οι σειρές των καθισμάτων στο κέντρο ήταν λιγότερες, ενώ στα δύο πλάγια περισσότερες.
Πάνω σε αυτό το ακριβώς το μοντέλο θα είναι και το νέο πρόσωπό του, όπως δηλαδή έγινε και με την Αλκυονίδα.
Και πολύ φιλικές τιμές, να προσθέσουμε, γιατί στην εποχή μας έχει τεράστια σημασία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk