• Αναζήτηση

Ερμαφρόδιτο σαλιγκάρι «σύμβολο» του γάμου ομοφύλων

Μια ονομασία που τιμά τις προσπάθειες αναγνώρισης του γκέι γάμου διάλεξαν ερευνητές στην Ταϊβάν για ένα νέο είδος ερμαφρόδιτου σαλιγκαριού.

Μια ονομασία που τιμά τις προσπάθειες αναγνώρισης του γκέι γάμου διάλεξαν ερευνητές στην Ταϊβάν για ένα νέο είδος ερμαφρόδιτου σαλιγκαριού. Το μαλάκιο πήρε την ονομασία Aegista diversifamilia, τη οποία αναφέρεται στην ποικιλία των οικογενειακών δομών. Το σαλιγκάρι «αντιπροσωπεύει την ποικιλία του σεξουαλικού προσανατολισμού στο ζωικό βασίλειο» γράφουν οι ερευνητές στην επιθεώρηση «Zookeys».

«Την περίοδο που γράφαμε τη μελέτη η Ταϊβάν και πολλές άλλες χώρες απασχολούνταν με την αναγνώριση του δικαιώματος των ομόφυλων στο γάμο» εξηγεί ο Δρ Γεν-Τσανγκ Λι της Κινεζικής Ακαδημίας στην Ταϊπέι. «Αυτό μας θύμισε ότι τα χερσαία σαλιγκάρια της ομάδας Pulmonata είναι ερμαφρόδιτα, κάτι που σημαίνει ότι κάθε άτομο διαθέτει και αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα». Το A.diversifamilia είναι ευρέως διαδεδομένο στην ανατολική Ταϊβάν, μέχρι σήμερα όμως οι ζωολόγοι το μπέρδευαν με ένα συγγενικό είδος, το A.subchinensis.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk