Μία γυναίκα διοικεί τις μονάδες των Κούρδων στο Κομπάνι

Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν έχει αναλάβει τη διοίκηση των κούρδων που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, σύμφωνα με ακτιβιστές στην περιοχή. Με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν, η 40χρονη γυναίκα έχει αναλάβει τη διοίκηση στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν.

Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν έχει αναλάβει τη διοίκηση των κούρδων που μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, σύμφωνα με ακτιβιστές στην περιοχή.

«Η Μάισα Άμπντο, γνωστή με το ψευδώνυμο Ναρίν Αφρίν, έχει αναλάβει τη διοίκηση των YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) στο Κομπάνι, στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν» αποκάλυψε ο Ράμι Αμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι κούρδοι μαχητές βρίσκονται αντιμέτωποι από τις 16 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη επίθεση που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπάνι.

Όπως συνηθίζεται, η Μάισα χρησιμοποιεί ψευδώνυμο. Το «Αφρίν» προέρχεται από τη γενέτειρά της, μια κουρδική πόλη που όπως και το Κομπάνι βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπιού.

«Όσοι την γνωρίζουν λένε ότι είναι καλλιεργημένη, έξυπνη και ψύχραιμη. Ανησυχεί για το ηθικό των μαχητών και ενδιαφέρεται προσωπικά για τα προβλήματά τους» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουστάφα Έμπντι, ένας κούρδος ακτιβιστής από το Κομπάνι.

Η 40χρονη Μάισα έχει αναλάβει τη διοίκηση στο πλευρό του Μαχμούντ Μπαρκοντάν, δηλαδή του «Αντιστασιακού Μαχμούντ», όπως μεταφράζεται το ψευδώνυμό του στα κουρδικά.

Η παρουσία γυναικών μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων δεν αποτελεί πρωτόγνωρο φαινόμενο. Οι αντάρτες του PKK, που από το 1984 μάχονταν στην Τουρκία για τη δημιουργία ανεξάρτητου κουρδικού κράτους και πριν από δύο χρόνια ξεκίνησαν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Άγκυρα, είχαν από παλιά πολλές γυναίκες στις τάξεις τους.

Στις 5 Οκτωβρίου η Ντιλάρ Γκενξεμίς ή Αρίν Μιρκάν όπως ήταν το ψευδώνυμό της, πραγματοποίησε επίθεση αυτοκτονίας, με θύματα τζιχαντιστές στα περίχωρα του Κομπάνι.

Ήταν η πρώτη γυναίκα-καμικάζι κουρδικής καταγωγής από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk