Φιλιππίνες:Γερμανό όμηρο απειλούν να αποκεφαλίσουν ισλαμιστές

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ απειλεί να αποκεφαλίσει στις 17 Οκτωβρίου έναν εκ των δύο Γερμανών ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της: η καταβολή 4,4 εκατ. ευρώ ως λύτρα και η διακοπή της υποστήριξης της Γερμανίας προς τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία.

Η συνδεόμενη με την Αλ Κάιντα ισλαμιστική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ απειλεί να αποκεφαλίσει στις 17 Οκτωβρίου έναν εκ των δύο Γερμανών ομήρων που βρίσκονται στα χέρια της εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Η οργάνωση ζητά την καταβολή 250 εκατ. πέσος (4,4 εκατ. ευρώ) ως λύτρα και η διακοπή της υποστήριξης της Γερμανίας προς τις αεροπορικές επιδρομές κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (IS) στη Συρία.

Αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ απήγαγαν τον Απρίλιο δύο Γερμανούς, οι οποίοι έπλεαν με ιστιοπλοϊκό από τη δυτικό νησί Παλάουαν των Φιλιππίνων στην ανατολική επαρχία Σαμπάχ της Μαλαισίας.

«Σήμερα θα σας πούμε για το τελεσίγραφο» δήλωσε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους στην πόλη Ζαμποάνγκα, στις νότιες Φιλιππίνες, ένας μουσουλμάνος αντάρτης που είπε πως ονομάζεται Αμπού Ράμι και πως ένας εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ.

«Μετά τις 3 μ.μ. της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου 2014 ένας απ’ αυτούς δεν θα είναι ζωντανός. Θα το δει το κοινό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε ότι δεν παίζουμε παιχνίδια».

Αξιωματούχοι των φιλιππινέζικων δυνάμεων ασφαλείας λένε πως οι Γερμανοί κρατούνται στις ζούγκλες του Τζόλο, ενός απομακρυσμένου νότιου νησιού που αποτελεί θερμοκήπιο ισλαμιστών μαχητών σ’ αυτή την κυρίως καθολική χώρα.

Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ έχει πραγματοποιήσει απαγωγές, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις. Οι μαχητές της είναι γνωστό πως κρατούν αρκετούς άλλους ξένους.

Δεν είναι σαφές εάν οι ένοπλοι της Αμπού Σαγιάφ έχουν επαφές με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.

Η Γερμανία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, αλλά έχει παραβιάσει ένα μεταπολεμικό ταμπού στέλνοντας όπλα σε ζώνες συγκρούσεων, καθώς συμφώνησε να εξοπλίσει τους κούρδους μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος