«Ελάχιστα πειστικός» ήταν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), ο προτεινόμενος επίτροπος για θέματα οικονομίας και φορολογίας, Πιέρ Μοσκοβισί, κατά τη διάρκεια της ακρόασής του στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ΕΛΚ, η Ευρώπη χρειάζεται σταθερότητα και ίση μεταχείριση για όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ και όχι τον «κύριο ελαστικότητα» που ψάχνει να βρει «κενά» στους κανόνες.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΚ στην κοινοβουλευτική επιτροπή οικονομικών και νομισματικών θεμάτων, Μπούρκχαρντ Μπαλτς δηλώνει τα εξής: «Ο κ. Μοσκοβισί ήταν ελάχιστα πειστικός. Δεν κατάφερε να πείσει τη δική του κυβέρνηση για να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και να προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Πώς θα μπορέσει τώρα να πείσει 28 κράτη-μέλη;»

Τέλος, ο κ. Μπαλτς κατηγορεί τον Π.Μοσκοβισί ότι δε διαθέτει όραμα για το μέλλον της Νομισματικής Ένωσης και ότι ήταν ασαφής στις απαντήσεις του κατά τη διάρκεια της ακρόασης. Καταλήγει λέγοντας ότι αυτό που μετράει δεν είναι οι υποσχέσεις για συμμόρφωση με το Σύμφωνο Σταθερότητας και για πρόοδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, αλλά οι πράξεις.