Βρετανία: Φοροελαφρύνσεις υπόσχεται ο Κάμερον αν επανεκλεγεί

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη αν επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους, κατά την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη αν επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους, κατά την κεντρική ομιλία του στο συνέδριο του Συντηρητικού κόμματος.

Με αυτήν την προεκλογική υπόσχεση ο βρετανός πρωθυπουργός ελπίζει ότι θα στρέψει την εσωκομματική πολιτική συζήτηση μακριά από τις διαιρέσεις σχετικά με την ευρωπαϊκή προοπτική της Βρετανίας αλλά και ταυτόχρονα να κερδίσει έως και ένα εκατομμύριο ψηφοφόρους.

Απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών, το τελευταίο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, ο Κάμερον είπε ότι θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε το κόμμα του να μπορέσει να κυβερνήσει με αυτοδυναμία και όχι μέσω ενός συνασπισμού, όπως συμβαίνει τώρα.

Ο βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για ένα εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν περισσότερα πριν καταβάλουν φόρο εισοδήματος.

Υποσχέθηκε, επίσης, να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη, αυξάνοντας το όριο των εισοδημάτων στα οποία επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 40%.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του βρετανού πρωθυπουργού στο συνέδριο των Συντηρητικών το όριο των εισοδημάτων μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον είπε επίσης ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών από τη μελλοντική κυβέρνηση των Τόρις.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε ο βρετανός πρωθυπουργός μιλώντας ενώπιον των συνέδρων του Συντηρητικού κόμματος.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του βρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισεκ. λίρες (9,2 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

Όσο για το UKIP, είπε: «προσέξτε γιατί ψηφίζοντας UKIP είναι σαν να ψηφίζετε Εργατικούς. Θα κοιμηθείτε με τον Φάρατζ και θα ξυπνήσετε με τον Μίλιμπαντ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk