Σε συνεργασία με το βελγικό όμιλο λιανικής τροφίμων Delhaize στη Σερβία προχώρησε η Συστήματα Sunlight, συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Πρόκειται για έργο με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και αφορά σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στον τομέα των μπαταριών έλξης (motive power) για τα περονοφόρα οχήματα που χρησιμοποιούνται στο κέντρο Logistics της Delhaize στη Σερβία.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Sunlight ανέλαβε τη σχεδίαση και εγκατάσταση πλήρως εξοπλισμένων χώρων φόρτισης μπαταριών (charging rooms), την προμήθεια μπαταριών έλξης, αλλά και την παροχή σύγχρονων συστημάτων διαχείρισης μπαταριών (battery handling systems).

Πιο συγκεκριμένα, η ανάληψη του έργου από τη Συστήματα Sunlight αφορά στην προμήθεια 550 μπαταριών έλξης τύπου PzS, εφοδιασμένες με σύστημα ελέγχου κατάστασης (BMS), 240 φορτιστών (HF Chargers) και τεχνολογικά προηγμένων συστημάτων πλήρωσης και ανάδευσης ηλεκτρολύτη.

Ο επικεφαλής πωλήσεων μπαταριών έλξης της Sunlight, κ. Λάμπρος Μπίσαλας, σχολίασε σχετικά «Η συγκεκριμένη συμφωνία μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους, καθώς αποδεικνύει ότι η Sunlight έχει καταφέρει να κατακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών. Η συνεργασία αυτή αποτελεί για εμάς μία πολύ σημαντική στρατηγική συμφωνία, καθώς είναι έμπρακτη απόδειξη της αξιοπιστίας και του εξαγωγικού προφίλ της Sunlight, ενώ συνάδει με την ευρύτερη τοποθέτησή μας για παροχή ολοκληρωμένων λύσεων στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».

Σημειώνεται ότι η πρώτη και μεγαλύτερη φάση του έργου έχει ήδη υλοποιηθεί και παραδοθεί προς λειτουργία, ενώ σταδιακά σε διάστημα δύο ετών θα παραδοθούν και επιμέρους τμήματα αυτού.

Οι μπαταρίες έλξης της Sunlight σχεδιάζονται από το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας, ενώ παράγονται αποκλειστικά στο εργοστάσιό της στο Νέο Όλβιο Ξάνθης.