• Αναζήτηση

Τουρκία: Αντλίες νερού και δακρυγόνα κατά Κούρδων στα σύνορα με Συρία

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να απωθήσουν δεκάδες Κούρδους στα σύνορα με τη Συρία.

Με αντλίες νερού και δακρυγόνα οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας επιχείρησαν να απωθήσουν δεκάδες Κούρδους στα σύνορα με τη Συρία.

Οι Αρχές έκλεισαν προσωρινά τα σύνορα και οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στη συριακή πλευρά.

Υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το τι προκάλεσε τις συγκρούσεις το πρωί της Κυριακής.

Όπως αναφέρει το Associated Press, η τουρκική αστυνομία είπε ότι ήθελε να σταματήσει την είσοδο στη Συρία Κούρδων ενόπλων. Ωστόσο, σύμφωνα με την τοπική τηλεόραση, οι Κούρδοι προσπαθούσαν να μεταφέρουν βοήθεια.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ αναφέρει ότι περίπου 70.000 Σύριοι έχουν περάσει στην Τουρκία τις τελευταίες 24 ώρες για να γλιτώσουν από τη φρίκη και τις ωμότητες του Ισλαμικού Κράτους (IS), το οποίο έχει καταλάβει δεκάδες χωριά κοντά στα σύνορα και απειλεί τη μεθοριακή πόλη Αΐν αλ-Αράμπ.

Η Τουρκία άνοιξε τα σύνορά της την Παρασκευή σε εκατοντάδες Κούρδους της Συρίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στρατεύματα απομάκρυναν περίπου 2.000 άτομα από την περιοχή στα νότια σύνορα της τουρκικής πόλης Σουρούκ το πρωί της Κυριακής. Κάποιοι από αυτούς πέταξαν πέτρες κατά των δυνάμεων ασφαλείας, αν και δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για τραυματισμούς.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk