Τη διερεύνηση της υπόθεσης φοροδιαφυγής τριών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, σε βάθος δεκαετίας, αλλά και την κλήση προς κατάθεση ενώπιον των ελληνικών δικαστικών αρχών της κυρίας Κριστίν Λαγκάρντ, επικεφαλής του ΔΝΤ, ως «ουσιώδους μάρτυρα» στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ζήτησαν από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Παναγιώτη Αθανασίου, κατά τη σημερινή –Παρασκευή – επίσκεψή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής και κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Παράλληλα, οι βουλευτές θέλησαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Κουρουμπλή κατά του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Ι. Προβόπουλου, σε σχέση με τα λεφτά που χάθηκαν από Ασφαλιστικά Ταμεία, και όχι μόνον, όταν μετετράπησαν σε ομόλογα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος οι δύο βουλευτές ζήτησαν:
«Να διερευνηθεί η υπόθεση της μεγάλης φοροδιαφυγής 3 σημαντικών γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ελλάδα, σε βάθος δεκαετίας, θεωρώντας ότι η ελληνική Κυβέρνηση δεν πρέπει να υποκύψει σε πιέσεις, όπως συνέβη με την υπόθεση SIEMENS.




»Να πληροφορηθούν την εξέλιξη της μηνυτήριας αναφοράς που είχε υποβάλλει ο κ. Κουρουμπλής κατά του κ. Προβόπουλου για τις ευθύνες μετατροπής του ιερού χρήματος των καταθέσεων σε ρευστό των Ασφαλιστικών Ταμείων, των μικροομολογιούχων, των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των ιδρυμάτων χρονίων παθήσεων, σε ομόλογα. Το αίτημά που διατυπώθηκε είναι να διερευνηθεί, εάν τα ομόλογα αυτά προήλθαν από την πρωτογενή ή τη δευτερογενή αγορά και το ερώτημα που τέθηκε είναι, εφόσον έχουν αγορασθεί από τη δευτερογενή αγορά, ποιες τράπεζες «ξεφόρτωσε» ο κ. Προβόπουλος».