Ως μια από τις πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής Πειραιά θεωρεί ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μώραλης την αντιμετώπιση του χρέους του δήμου που φτάνει τα 130 εκατ. ευρώ και την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων για την εξαιρετικά δυσχερή οικονομική κατάστασή του.

Την Πέμπτη ο κ. Μώραλης συναντήθηκε για το θέμα με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αργύρη Ντινόπουλο, ενώ την Τετάρτη συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Αλέξανδρο Κρητικό και τον αντιπρόεδρο κ. Χρήστο Μήτρεντσε. Ο Δήμος Πειραιά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υποβάλει επίσημα συγκεκριμένη πρόταση προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Ντινόπουλο βρέθηκαν θέματα που αφορούν τη λειτουργία του δήμου. Ταυτόχρονα, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής ομάδας έργου, αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και του Δήμου Πειραιά, με σκοπό τη διεξοδική μελέτη και την εξεύρεση λύσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που κληρονόμησε η νέα δημοτική Αρχή.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Μώραλης δήλωσε: «Σκοπός της νέας δημοτικής Αρχής είναι να υπάρξει μια βιώσιμη λύση για τα χρέη του παρελθόντος, που αποτελούν μεγάλο βάρος για το Δήμο Πειραιά και τους δημότες. Όλες οι προσπάθειές μας έχουν ως κύριο στόχο την οικονομική εξυγίανση και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του Δήμου Πειραιά».

Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμαρχος Πειραιά είχε συνάντηση για τα οικονομικά του Δήμου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα.