Περί μετεγγραφών στα ανώτατα Ιδρύματα της χώρας, θα συζητήσουν το ερχόμενο Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου, οι πρυτάνεις των ΑΕΙ και ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
Οι πρυτάνεις των ΑΕΙ, με «οικοδεσπότη» το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει πλέον την προεδρία της Συνόδου τους, θα έχουν την πρώτη συνάντησή τους με την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς, ενώ στο τέλος της εβδομάδας συνεδριάζουν και οι πρόεδροι των ΤΕΙ.
Στην συνάντηση έχει προσκληθεί και όπως όλα δείχνουν θα είναι παρών και ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προχωρήσει στην έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που θα οριστικοποιούν το νομικό πλαίσιο για το θέμα των μετεγγραφών μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ.
Όπως είναι φυσικό λοιπόν το θέμα των μετεγγραφών αναμένεται να αποτελέσει το κύριο θέμα συζήτησης, αν και στην «ατζέντα» της συνάντησης έχουν ενταχθεί ακόμη τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, από τη δραστική μείωση της χρηματοδότησης τους.
Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των ΤΕΙ θα συνεδριάσουν την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου, στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά, ενώ και σε αυτή την συνάντηση έχει προσκληθεί και πιθανότατα θα παραβρεθεί ο κ. Λοβέρδος.
Τα θέματα που απασχολούν τους εκπροσώπους των ΤΕΙ είναι η πρόσληψη εκτάκτου εκπαιδευτικού προσωπικού και πανεπιστημιακών υποτρόφων, οι μετεγγραφές (πρόσληψη εκτάκτων και ΠΥΣ, μετεγγραφές, ΤΕΙ Θεσσαλίας -ΤΕΙ Ηπείρου – ΤΕΙ Κρήτης), η ίδρυση Ανοικτού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Ελλάδος από τα ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και το ΤΕΙ Κρήτης.