Το καλό με τη σύζυγό μου όταν βγαίνουμε για φαγητό είναι ότι αυτή δεν πίνει και έτσι εγώ είμαι ελεύθερος να πιω γνωρίζοντας ότι δεν θα χρειαστεί να οδηγήσω. Με έκπληξη, λοιπόν, την άκουσα να παραγγέλνει και δεύτερη μπίρα ένα βραδάκι που βγήκαμε με φίλους. «Κοίτα μη μου μεθύσεις και αναγκαστούμε να πάρουμε ταξί» της είπα και εκείνη με κατηγόρησε για άσχετο με τα νέα της αγοράς: «Δεν έχει αλκοόλ. Είναι η Amstel Free!».

Δεν είπα τίποτε, αλλά την επομένη, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος που πολύ ήθελα κάτι δροσιστικό με το φαγητό μου αλλά καθώς θα επέστρεφα να εργαστώ δεν ήθελα να καταναλώσω αλκοόλ, θυμήθηκα την Amstel Free. Τι περίεργο! Για κάποιον ανεξήγητο λόγο φανταζόμουν ότι η γεύση της μπίρας σχετιζόταν με την περιεκτικότητά της σε αλκοόλ. Αλλά φαίνεται πως δεν είναι έτσι: μια μπίρα μπορεί να είναι ωραία και μεστή ακόμη και χωρίς αλκοόλ. Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.