Εκατοντάδες άτομα παρευρέθηκαν στην κηδεία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν, του νεαρού Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικά πυρά στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Η κηδεία έγινε με τραγούδια, χειροκροτήματα και χορούς, τιμώντας τον νεκρό, μακριά από τη βία και την οργή των τελευταίων ημερών.

Οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν, χειροκρότησαν και χόρεψαν ενθυμούμενοι τον νεαρό.

Η σορός του Μπράουν είχε τοποθετηθεί σε ένα μαύρο και χρυσό φέρετρο, πάνω στο οποίο βρίσκεται το καπέλο που φορούσε στις 9 Αυγούστου, το βράδυ της δολοφονίας του.

Γύρω από το φέρετρο υπάρχουν φωτογραφίες του ίδιου από μικρή ηλικία.

«Δεν υπάρχουν αντίο για εμάς, όπου και να είσαι θα βρίσκεσαι πάντα στις καρδιές μας» αναφέρει επιγραφή που συνοδεύει μία από τις φωτογραφίες.

Μουσική γκόσπελ ακουγόταν στην εκκλησία, όπου πραγματοποιείται η κηδεία. Έξω από αυτήν, οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν το «We Shall Overcome», ύμνο των πολιτικών κινημάτων.

Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει στείλει τρεις απεσταλμένους

Εκκληση για αποφυγή επεισοδίων

Εκκληση για την αποφυγή επεισοδίων στην κηδεία του γιου του, που γίνεται τη Δευτέρα στο Μιζούρι, έκανε ο πατέρας του Μάικλ Μπράουν, του 18χρονου αφροαμερικανού, τον οποίο πυροβόλησε έξι φορές και σκότωσε αστυνομικός στο Φέργκιουσον.

Οι γονείς του θύματος μίλησαν την Κυριακή σε συγκεντρωμένο πλήθος ζητώντας ηρεμία και σεβασμό στη μνήμη του γιου τους, ώστε να μην συμβεί κάτι που θα «αμαυρώσει το όνομά του».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και η οικογένεια του Τρέιβον Μάρτιν, του άοπλου 17χρονου, που σκοτώθηκε πέρυσι στη Φλόριντα, από έναν ιδιώτη, ο οποίος στη συνέχεια αθωώθηκε.

Η κηδεία του Μπράουν, που σκοτώθηκε πριν από δύο εβδομάδες, θα γίνει στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και αναμένεται να παραστούν χιλιάδες κόσμου.