Γάλλος δικαστής, ο οποίος θέλησε να χρησιμοποιήσει ένα περιπολικό σαν ταξί, αντιμετωπίζει την κατηγορία της εξύβρισης και της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε όργανα της τάξης. Αιτία της συμπεριφοράς του αυτής ήταν ότι οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν το αίτημα να τον μεταφέρουν στο σπίτι του.
Ο 48χρονος δικαστής, αφού πρώτα επιτέθηκε λεκτικά στους δυο αστυνομικούς, όταν μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα επιτέθηκε σωματικά και σε άλλους δύο, πράγμα που επιβάρυνε ακόμη περισσότερο τη θέση του.
Ο δικαστής, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ όταν σταμάτησε το περιπολικό θεωρώντας ότι επρόκειτο για ταξί, έξω από σταθμό στην πόλη Μονπελιέ το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.
Σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα ο δικαστής, χωρίς ίχνος ευγένειας, διέταξε τους αστυνομικούς να τον μεταφέρουν σε μια συγκεκριμένη διεύθυνση, αλλά όταν οι τελευταίοι αρνήθηκαν, δεν δίστασε να τους «κοσμήσει» με υβριστικά επίθετα. Στη διάρκεια της παραμονής του στο αστυνομικό τμήμα, ο μεθυσμένος δικαστής δάγκωσε έναν αστυνομικό και χτύπησε έναν άλλο ανάμεσα στα πόδια, με αποτέλεσμα να διευρυνθούν οι κατηγορίες εις βάρος του.
Την επόμενη ημέρα ο δικαστής, όντας νηφάλιος και έχοντας συναίσθηση των πράξεών του, αποδέχθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.
«Δεν βρισκόταν σε φυσιολογική κατάσταση, η συμπεριφορά του δεν ήταν η αρμόζουσα και για αυτό υπόκειται σε νομικές διαδικασίες. Θα κληθεί ενώπιον του δικαστηρίου και δεν θα έχει καμία ευνοϊκή μεταχείριση. Αντιθέτως αναμένεται να του επιβληθούν οι ποινές που ορίζει ο νόμος, δηλαδή φυλάκιση για την πρόκληση βίας και πρόστιμα για προσβλητικές λεκτικές επιθέσεις» ανέφερε ο βοηθός εισαγγελέα του Μονπελιέ, Πατρίκ Ντεζαρντέν.
Η υπόθεση θα εκδικαστεί τον Δεκέμβριο και ο δικαστής θα έρθει αντιμέτωπος τόσο με χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να ξεπεράσει τα 7.500 ευρώ, όσο και με εξαμηνιαία φυλάκιση.