«Κατασκευασμένο σχέδιο παραπληροφόρησης» χαρακτηρίζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, το δημοσίευμα για τον «ξαφνικό θάνατο» του ΟΑΕΔ, λέγοντας ότι «υπονομεύει την εθνική προσπάθεια στον κρίσιμο τομέα της αντιμετώπισης της ανεργίας».

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το δημοσίευμα μπορεί να χαρακτηριστεί «μόνο ως προϊόν δημοσιογραφικής αφέλειας ή σκόπιμου αποπροσανατολισμού».

Μετά από δημοσίευμα της γερμανικής Bild που ανέφερε ότι επίκειται ο διαμελισμός του ΟΑΕΔ, η Εφημερίδα των Συντακτών, ανέφερε σε δημοσίευμά της ότι το σχέδιο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση προβλέπει ότι η επιδοματική πολιτική του ΟΑΕΔ θα περάσει στο ΙΚΑ, ενώ οι πολιτικές απασχόλησης θα περάσουν σε ιδιώτες, οι οποίοι θα διαχειρίζονται τις ροές χρημάτων που αναμένονται από τα κοινοτικά κονδύλια.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε: «Το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ ενισχύεται σημαντικά: αφενός μέσα από τη διαχείριση αυξημένων κοινοτικών πόρων για τη δημιουργία προγραμμάτων ενίσχυσης της απασχόλησης και αφετέρου μέσα από την ισχυροποίηση και βελτίωση των δομών του στους κρίσιμους τομείς της επαγγελματική κατάρτισης και μαθητείας».

«Τώρα που τα πράγματα βελτιώνονται σε όλους τους τομείς για την πατρίδα μας, εκτός από περίεργο είναι και ύποπτο που κάποιοι προσπαθούν με ανύπαρκτα επικοινωνιακά εφευρήματα να δηλητηριάζουν την Κοινή Γνώμη» κατέληξε.