Μιζούρι: Συνεχίζονται οι ταραχές για τον θάνατο Αφροαμερικανού

Δεν κράτησε και τα ξημερώματα προς Πέμπτη το διάλειμμα ηρεμίας της προηγούμενης νύχτας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν μετά την συγκέντρωση για το θάνατο του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού, με το κέντρο της κοινότητας να πνίγεται στα δακρυγόνα. Αγανάκτηση έχει προκαλέσει η «επιλεκτική» ενημέρωση από τις αρχές, που ακόμη δεν έχουν κατονομάσει τον αστυνομικό που πυροβόλησε αλλά ανακοίνωσαν πως είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Δεν κράτησε και τα ξημερώματα προς Πέμπτη το διάλειμμα ηρεμίας της προηγούμενης νύχτας στο Φέργκιουσον του Μιζούρι: Διαδηλωτές και αστυνομία συγκρούστηκαν μετά την συγκέντρωση για το θάνατο του 18χρονου αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν από πυρά αστυνομικού, με το κέντρο της κοινότητας να πνίγεται στα δακρυγόνα.

Αγανάκτηση έχει προκαλέσει η «επιλεκτική» ενημέρωση από τις αρχές, που ακόμη δεν έχουν κατονομάσει τον αστυνομικό που πυροβόλησε αλλά ανακοίνωσαν πως είχε χτυπηθεί στο πρόσωπο κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Οι εικόνες από το κέντρο της κοινότητας τη νύχτα ήταν τέτοιες που δεν έχουν συνηθίσει οι ΗΠΑ: Περίπου 350 διαδηλωτές, σύμφωνα με το Reuters, ενεπλάκησαν τη νύχτα σε συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, ρίχνοντας μολότοφ και πέτρες ενώ η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Κάθε απόγευμα από την Κυριακή, οι κάτοικοι της πόλης συγκεντρώνονται ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη σε μία υπόθεση της οποίας κεντρικά σημεία παραμένουν θολά.

Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk