YΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

6 πιπεριές

6 ντομάτες

1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τελείωμα

2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλ. ρύζι

αλάτι και πιπέρι

1 κ.γ. ζάχαρη

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το επάνω μέρος με το κοτσάνι από τις πιπεριές (καπάκι) και τις ξεσποριάζουμε. Κάνουμε το ίδιο και με τις ντομάτες και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε την ψίχα τους. Την ψιλοκόβουμε και την κρατάμε στην άκρη μαζί με τα καπάκια από τα λαχανικά.

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και την ψιλοκομμένη ψίχα από τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύουμε ελαφρά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το ρύζι να τραβήξει τα υγρά από τις ντομάτες και να μαγειρευτεί κατά το ήμισυ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει λίγο και γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.

Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, βάζουμε τα καπάκια τους και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.