ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, σε φέτες
1 κιλό φασολάκια, καθαρισμένα
2 πατάτες, σε κομμάτια
2 κολοκυθάκια, σε ροδέλες
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
5-6 ώριμες ντομάτες, σε κυβάκια
EKTΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τον μαïντανό, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε όλα μαζί για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλ. νερό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια δυνατή βράση. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 1 ώρα.
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.