• Αναζήτηση
 • Προθεσμία για τον Σεπτέμβριο πήραν Ι. Διώτης και Ι. Καπελέρης

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραστούν ενώπιον των ειδικών ανακριτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κκ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε απολογία.

  Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα παραστούν ενώπιον των ειδικών ανακριτών οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ κκ. Ιωάννης Διώτης και Ιωάννης Καπελέρης, οι οποίοι κλήθηκαν σήμερα, Τετάρτη, σε απολογία. Κατηγορούνται για απιστία σε βαθμό κακουργήματος σχετικά με τους χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», ενώ ο κ. Διώτης βαρύνεται και με την κατηγορία υπεξαίρεσης εγγράφου.

  Οι κκ. Διώτης και Καπελέρης ζήτησαν και έλαβαν από τους ανακριτές κκ. Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη προθεσμία για τις απολογίες τους.
  Όπως έχει γράψει «Το Βήμα», οι ανακριτές έδωσαν το πράσινο φως για τις απολογίες αφού προηγουμένως πήραν στα χέρια τους τις πολυαναμενόμενες εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ. Οι εκθέσεις αυτές συντάχθηκαν με αφορμή τη λίστα Λαγκάρντ και αποτελούν τον πυρήνα του έργου που έχουν εκπονήσει υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών, με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων κκ. Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, και την ενεργή παρέμβαση του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα κ. Ιωάννη Δραγάτση, να επιταχύνουν τους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο τα 2.062 πρόσωπα της λίστας έχουν διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Στην έρευνα μάλιστα έχει συμμετάσχει καθοριστικά και το ΚΕΦΟΜΕΠ, το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.
  Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ποσό 5 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να έχει εισπράξει το Δημόσιο αν είχαν ελεγχθεί μόνο 14 από τα 2.062 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ. Πηγή που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη επισημαίνει στο «Βήμα» κατ’ αρχήν ότι το ποσό αυτό είναι απλώς ενδεικτικό, βεβαιώνει δε ότι πρόσωπο που συγκαταλέγεται στην επίμαχη λίστα κατέθεσε προσφάτως 500.000 ευρώ από τον φόρο που του αναλογούσε – «ζεστό χρήμα στον δημόσιο κορβανά», λέει χαρακτηριστικά.
  Κοινωνία
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk