Δροσιστικά μεσογειακά κοκτέιλ, ιδιαίτερα ποτά, κρασί από όλη την Ελλάδα και σπιτικά ροφήματα συνθέτουν το προφίλ του μπαρ Τζιτζίκι στη γραφική Αμοργό. Στεγασμένο σε μια παλιά διώροφη αμοργιανή κατοικία – για όσους γνωρίζουν από Αμοργό εκεί στεγαζόταν παλιά το Βayoko – η θέα από τα μπαλκόνια του είναι μια από τις καλύτερες του νησιού, καθώς το μάτι φτάνει μέχρι το ιστορικό κάστρο, τη Χώρα με τα σπίτια και τα σοκάκια, τον κόλπο των Καταπόλων και του μύλους.

Ο εσωτερικός χώρος είναι ζεστός και ατμοσφαιρικός. Η κάθε γωνιά είναι διαφορετική από το σαλονάκι στο βάθος που θυμίζει παλιό αρχοντικό μέχρι την εντυπωσιακή μεγάλη ξύλινη μπάρα, τα ράφια με τα βιβλία και τα παιχνίδια.

Η κάβα του μαγαζιού περιλαμβάνει μια μεγάλη συλλογή ποτών. Ετσι, τα ράφια είναι γεμάτα από σπάνιες, συλλεκτικές φιάλες spirits: τζιν όπως Gin Mare, Monkey 47, Bloom, Mayfair, Fifty Pounds, Brokers, Bulldog, Gvine, τεκίλες όπως Ocho, Calle, altos, Jose Cuervo platino, ρούμι όπως Angostura 1919, Mount Gay Eclipse, Legendario blanco, Havana selection de Maestro, Ron Zacapa, βότκες όπως Ciroc, Absolut elix, Grey Gouse, Ketel one και ουίσκι όπως Sir Edwards, Sheep dip και Jameson Select Reserve δίνουν το «παρών». {{{ moto }}}

Παράλληλα, αποστάγματα από όλη την Ελλάδα, παλαιωμένα τσίπουρα, μαστίχα, λικέρ δυόσμου, αλλά και μια μεγάλη λίστα ελληνικών κρασιών από μικρούς και μεγάλους παραγωγούς είναι διαθέσιμα.

Δυνατό σημείο του μπαρ θεωρούνται τα δημιουργικά signature κοκτέιλ, ενώ όσοι αποφεύγουν το αλκοόλ μπορούν να δοκιμάσουν virgin επιλογές, όπως σπιτικές λεμονάδες και γρανίτες. Στο Τζιτζίκι θα βρείτε ακόμη ιδιαίτερα τσάγια, ζεστά ή δροσερά σε διάφορες γεύσεις, αλλά και εξαιρετικές επιλογές σε καφέ και μπίρες.

Ολα συνοδεύονται, με ποικιλίες τυριών – αλλαντικών από διάφορα μέρη της Ελλάδας και νόστιμες ντόπιες λιχουδιές.

Τέλος, οι δημιουργοί του, Μαρούλα Κυριακοπούλου και Δημήτρης Ρήγας, έχουν ετοιμάσει για όλο το καλοκαίρι πολλές γευσιγνωσίες, πάρτι, live και πολλές ακόμη εκδηλώσεις.