Τηλεφώνημα δέχθηκε τη Μ. Τετάρτη το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας από τον γαλάζιο βουλευτή Λάρισας κ. Χρ. Κέλλα. Τον προσκάλεσε, αντί να πάει στη Σύρο το Πάσχα, να μεταβεί στη Λάρισα για να σουβλίσουν αρνάκι το οποίο εδώ και καιρό τρέφει με… βιολογικό χορταράκι, «ειδικά για σένα, υπουργέ», όπως του είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Στουρνάρας δεν απέρριψε την πρόταση, απλώς είπε ότι θα συνεννοηθεί πρώτα με τη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, η οποία θέλει όμως Σύρο. Και με την ευκαιρία του είπε ότι τούτες τις ημέρες προσπαθεί να ρίξει κι άλλο τα επιτόκια αναφέροντας ότι «σε ενάμιση χρόνο γυρίσαμε την κατάσταση».

Μπουτάρης και Ποτάμι

Μ. Τρίτη βράδυ, την ώρα που οι πιστοί βρίσκονταν στις εκκλησίες για το τροπάριο της Κασσιανής, δύο φιγούρες περπατούσαν αργά συζητώντας φιλικά έξω από τη στάση του μετρό «Ευαγγελισμός». Ηταν ο κ. Ι. Μπουτάρης και ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Οι περαστικοί τούς κοιτούσαν με έκπληξη, αλλά και οι δύο ήταν τόσο απορροφημένοι από τη συζήτηση που δεν έδωσαν καμία σημασία. Μιλούσαν για τη Θεσσαλονίκη.
Το 500σάρικο της τηλεπαρουσιάστριας

Κατά τον κ. Κλεάνθη Τσιρώνη, πρόεδρο της Βαρβακείου, έφθασαν με πολυτελή τζιπ στην αγορά δέκα άγνωστες γυναίκες και μοίρασαν, όπως έλεγε, μεγάλες ποσότητες κρέατος σε ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ξοδεύοντας πάνω από 50.000 ευρώ. Πάντως ως το μεσημέρι δεν υπήρχε άλλη μαρτυρία πέραν αυτής του κ. Τσιρώνη και κυρίως από αυτούς που αγόρασαν και όντως του πληρώθηκε το αρνί και το κρέας. Την ίδια ώρα στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι γνωστή τηλεπαρουσιάστρια ψώνιζε από πολυτελές μίνι μάρκετ. Αγόρασε τυριά, μουστάρδες, κρασιά και διάφορα άλλα πράγματα αξίας 146,28 ευρώ. Οταν πήγε στο ταμείο, έβγαλε από το πορτοφόλι της ένα κολλαριστό 500άρικο και το έδωσε στην ταμία. Η ταμίας ούτε καν εξέτασε (με το ειδικό μηχάνημα) αν είναι γνήσιο ή όχι το πεντακοσάρικο. Το πήρε, το έβαλε στην άκρη της ταμειακής μηχανής και της έδωσε τα ρέστα (σε πενηντάρικα). Μου είπαν ότι δέχθηκαν το μεγαλύτερο σε αξία χαρτονόμισμα σε ευρώ επειδή η κυρία έχει… πρόσωπο και είναι γνωστή –άλλωστε είχε ξαναδώσει 500άρικο!
Πρόεδρος στο Ωνάσειο

Σε γνωστή καφετέρια στο Κολωνάκι βρισκόταν ο χειρουργός κ. Ν. Νικητέας, σύζυγος της κυρίας Ολγας Τρέμη, και έπινε καφέ (καπνίζοντας πουράκι) μαζί με έναν φίλο του. Επιβεβαίωσε ότι έχει τοποθετηθεί πρόεδρος στο Ωνάσειο και ότι «αναμένει τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να αναλάβω τα καθήκοντά μου αμέσως μετά το Πάσχα». Ελεγε ακόμη ότι γνωρίζει πως είναι δύσκολο το έργο που αναλαμβάνει, ότι θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί για τα οικονομικά του Ωνασείου, τα οποία, όπως είπε, δεν γνωρίζει, και εν συνεχεία θα προβεί σε δηλώσεις.


Το όνομα Παπανδρέου κάνει… τζιζ

Ρώτησαν τον κ. Νίκο Παπανδρέου αν του έγινε πρόταση για να είναι υποψήφιος είτε ευρωβουλευτής είτε στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Με αρκετή δόση χιούμορ απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι για κάποιους το όνομα Παπανδρέου κάνει τζιζ. Αλλά ο κ. Παπανδρέου έκανε και ένα σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμώντας ότι γρήγορα θα «ξεφουσκώσει» αφού, όπως εξήγησε, όλα στο κόμμα αυτό είναι… δανεικά και αυτοί που δανείστηκε (εννοεί τους ψηφοφόρους από το ΠαΣοΚ) γρήγορα θα επιστρέψουν εκεί όπου ανήκαν. Και παρά το γεγονός ότι, όπως παραδέχεται, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ορισμένες προοδευτικές προτάσεις, όπως π.χ. για τους μετανάστες και σε ορισμένα άλλα θέματα, η γενική κατάσταση που δίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι πρόκειται για ένα κόμμα… άνω-κάτω. Εκανε και κάποιες κουβέντες για Το Ποτάμι του κ. Στ. Θεοδωράκη λέγοντας ότι δεν έχει να πει και πολλά ακόμη για το κόμμα αυτό, αλλά αποκάλυψε ότι γνώρισε τον επικεφαλής του Ποταμιού όταν ο κ. Θεοδωράκης τού πήρε μια συνέντευξη.


Η Μαργαρίτα (πάλι) στο νοσοκομείο

Με ισχυρούς πόνους στην κοιλιακή χώρα εισήχθη επειγόντως στο Νοσοκομείο Κορίνθου η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου, σύζυγος, νύφη και μητέρα πρωθυπουργών, όπως αρέσκεται να τη χαρακτηρίζουν. Η κυρία Παπανδρέου, 91 ετών, είχε εισαχθεί για τον ίδιο λόγο και τον περασμένο Δεκέμβριο στο Αττικό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην Καρδιολογική Κλινική, αλλά πήρε γρήγορα εξιτήριο. Το ίδιο συνέβη και τώρα. Εισήχθη στο Νοσοκομείο Κορίνθου και έλαβε εξιτήριο έπειτα από δύο ημέρες.
Καλομελέτα κι έρχεται…

Με χειροπέδες, υποβασταζόμενος από δύο άντρες της Αντιτρομοκρατικής, εμφανίζεται στο (πολυτελές) προεκλογικό φυλλάδιό του ο κ. Ηλ. Κασιδιάρης. Το φυλλάδιο μοίρασε μια κοπέλα (με μαύρο μπλουζάκι) στο Κολωνάκι, αλλά και στους Αμπελοκήπους, η οποία συνάντησε την αντίδραση των κατοίκων και έτσι, αντί να τα μοιράσει χέρι-χέρι, τα πέταξε στον δρόμο και έφυγε. Στο φυλλάδιο κ. Κασιδιάρης γράφει και ένα… ποίημα: «Μετά της νύχτας το πιο βαθύ σκοτάδι πάντα μια χρυσή αυγή ανατέλλει». Και στο τέλος ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιό του απαρτίζεται από νέους ανθρώπους, επιστήμονες επαγγελματίες, αθλητές, αστυνομικούς κ.ά., ξεχνώντας την… οικογενειοκρατία και το ότι μετέχει και η κόρη του «αρχηγού» του Ουρανία Μιχαλολιάκου.

HeliosPlus