ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)

1 κιλό γίδα

2 κρεµµύδια, κοµµένα στα 4

4 καρότα, σε χονδρές ροδέλες

2 µέτριες πατάτες, κοµµένες στα 4

100 γρ. φινόκιο, ψιλοκοµµένο

½ σελινόριζα, σε κοµµάτια

120 ml έ.π. ελαιόλαδο

χυµός από 2 λεµόνια

αλάτι και φρεσκοτριµµένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουµε το κρέας και το κόβουµε σε µεγάλα κοµµάτια. Το βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό να πάρει µια βράση και ξαφρίζουµε µε τρυπητή κουτάλα. Αφήνουµε να βράσει για 20 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Αλλάζουµε το νερό και συνεχίζουµε το βράσιµο. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και αφήνουµε να µαγειρευτεί για περίπου 1½-2 ώρες, ώστε να µαλακώσει (ο χρόνος µαγειρέµατος είναι ενδεικτικός, διότι εξαρτάται από το κρέας).

Προσθέτουµε τα κρεµµύδια, τα καρότα, τις πατάτες, το φινόκιο και τη σελινόριζα και αλατοπιπερώνουµε. Τα αφήνουµε να µαγειρευτούν όλα µαζί, ώσπου να µαλακώσουν τα λαχανικά, για 20-30 λεπτά.

Αποµακρύνουµε από τη φωτιά, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και τον χυµό λεµονιού, ανακατεύουµε και σερβίρουµε τη σούπα ζεστή µε µπόλικο φρεσκοτριµµένο πιπέρι.