Στον Ινιάτσιο Μαρίνο η δημαρχία της Ρώμης λένε τα exit poll

Ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Ινιάτσιο Μαρίνο φέρεται ότι κερδίζει τις εκλογές στη Ρώμη με πλειοψηφία άνω του 60,5%, σύμφωνα με τo exit poll που μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι La7.

Η έρευνα της εταιρίας Emg φέρει τον κεντροδεξιό απερχόμενο δήμαρχο Tζάνι Αλεμάνο να μην ξεπερνά το 39,5% των προτιμήσεων.

Σον πρώτο γύρο ο Μαρίνο είχε εξασφαλίσει το 42% των ψήφων και ο Αλεμάνο 30%.

Η συμμετοχή στην ιταλική πρωτεύουσα μπορεί να μην ξεπεράσει το 47%, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Ο 58χρονος καρδιοχειρουργός Μαρίνο υποστηρίχθηκε από όλες τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς, ενώ φαίνεται ότι εξασφάλισε και τις περισσότερες ψήφους των δυο αντιπάλων του που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο πριν από δυο εβδομάδες.

«Θα εργαστώ για να μειώσω το δραματικό ποσοστό της ανεργίας των νέων το οποίο στην πόλη μας αγγίζει το 40% και για να εγγυηθώ το ποσό των 700 ευρώ το μήνα στις οικογένειες με έξωση και χαμηλό εισόδημα» υποσχέθηκε ο Μαρίνο ο οποίος στον πρώτο γύρο είχε λάβει 42,7%.

O απερχόμενος συντηρητικός δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης, ο 55χρονος πολιτικός μηχανικός Τζάνι Αλεμάνο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 30,4% των ψήφων στον πρώτο γύρο, γεγονός που του έδινε ελάχιστες πιθανότητες για ανατροπή στον β’ γύρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk