Μπορεί να αποσύρθηκε από την μεγάλη οθόνη, όμως, ο ΄Αγκι, το Τζακ Ράσελ της, πολυβραβευμένης με ΄Οσκαρ, ταινίας «The Artist» αποφάσισε να αφήσει το … αποτύπωμά του στο χώρο της τέχνης ικανοποιώντας παράλληλα τους δεκάδες θαυμαστές του.

Στις 16 Οκτωβρίου κυκλοφορούν τα… απομνημονεύματα του ΄Αγκι με ιστορίες από την ζωή του στην σόου-μπιζ. Με τίτλο «΄Αγκι: Η ιστορία μου», το βιβλίο είναι αφιερωμένο στην συμπρωταγωνίστριά του στην ταινία «Water for Elephants», Ριζ Γουίδερσπουν (ο λόγος για την κομεντί στην οποία συμπρωταγωνίστησε επίσης ο Ρόμπερτ Πάτινσον).

Σε κάποια από τις σελίδες των απομνημονευμάτων του, ο ΄Αγκι αναφέρει περιπέτειές από το … αμαρτωλό παρελθόν του όπως το ότι είχε μεθύσει πίνοντας σαμπάνια με τους συμπρωταγωνιστές του, ενώ εξομολογείται ότι έχει σκοτώσει μια γάτα.

Σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο βιβλίο, ωστόσο, η πιο σημαντική δουλειά του… υπογράφοντα είναι να μάχεται για τη σωτηρία των ζώων. «Μπορεί να είμαι ο πρώτος σκύλος που έχει κερδίσει Όσκαρ και που γράφει ένα best seller, αλλά σκοπός της ζωής μου είναι να μάχομαι για την προστασία των ζώων. Παρακαλώ υιοθετείστε -κι αν πρέπει να αγοράσετε, αγοράστε το βιβλίο μου».

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο σκύλος Αγκι είναι και η νέα μουσούδα του βίντεο-παιγνιδιού «Nintendogs+Cats». Ο Αγκι είναι ο «εκπρόσωπος» του παιγνιδιού που ζητεί από τους παίκτες να υιοθετήσουν και να μεγαλώσουν εικονικά ζώα συντροφιάς.

Δείτε το βίντεο για την προώθηση του βιβλίου του Άκγι