Ερχεται στην πόλη και υποδέχεται το κοινό με εγκαίνια που διαρκούν τέσσερις ημέρες. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση εγκαινιάζει τη λειτουργία της με σειρά εκδηλώσεων μουσικής, θεάτρου, χορού και εικαστικών, που θα πραγματοποιηθούν στις 7 – 8 και στις 11 – 12 Δεκεμβρίου. Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός, η Καμεράτα, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Λορέντα Ράμου, ο Σταύρος Γασπαράτος, οι ομάδες Bijoux de Kant, Μανταφούνης / Zarhy -Y- HUE και Medea Electronique βρίσκονται μεταξύ των καλλιτεχνών που αναλαμβάνουν την υποδοχή του κοινού δίνοντας μία πρώτη γεύση από τις εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν στον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Στέγης.

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου οι καλεσμένοι της Στέγης (απαιτείται προσωπική πρόσκληση) θα συμμετάσχουν σε μια εμπειρία θεατρικοποιημένης πραγματικότητας με την υπογραφή του Μιχαήλ Μαρμαρινού, ο οποίος συνέλαβε την ιδέα αυτών των διαφορετικών εγκαινίων έχοντας ως στόχο την ανάδειξη του χώρου μέσα από τη ζωντανή κατοίκησή του από τους εμπνευστές του και όσους συνέδραμαν στη δημιουργία του. Θα ακολουθήσει συναυλία της Καμεράτας, Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής σε μουσική διεύθυνση Γιώργου Πέτρου. Τα εγκαίνια της 7ης Δεκεμβρίου θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

Στις 11 και 12 Δεκεμβρίου η Στέγη θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό της Αθήνας παρουσιάζοντας δρώμενα πολιτισμού από συντελεστές του συνολικού καλλιτεχνικού προγραμματισμού. Συγκεκριμένα: Συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων με το έργο του Δημήτρη Μητρόπουλου «Ιππόλυτος», το οποίο είχε συνθέσει το 1937 για την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου στο Ηρώδειο. Ρεσιτάλ της πιανίστας Λορέντας Ράμου (12 notations του Πιερ Μπουλέζ και Αντίκες του Δημήτρη Δραγατάκη), παράσταση της ομάδας χορού Μανταφούνης / Zarhy -Y- HUE, της θεατρικής ομάδας BIJOUX DE KANT με παράσταση βασισμένη στη Θεωρία των Χρωμάτων του Γκαίτε, του θιάσου Κανιγκούντα και του χοροθεάτρου ΑDLIBDANCES, συναυλία του Σταύρου Γασπαράτου, έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Καλαφάτη και της Λίας Ναλπαντίδου και το οπτικοακουστικό γλυπτό-installation Μονοτονία από τους Medea Electronique.

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Λεωφόρος Συγγρού 107-109, τηλ. 2130178000). Η είσοδος γίνεται με δελτία.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ