Επικυρώθηκαν οι ποινές για το δυστύχημα στα Τέμπη

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε χθες τις ποινές που είχε επιβάλει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας στους έξι υπευθύνους για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στις 13 Απριλίου του 2003, στο «πέταλο» του Μαλιακού κόλπου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 21 μαθητές του λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή, όταν τα νοβοπάν που μετέφερε νταλίκα λύθηκαν και μετατράπηκαν σε δρεπάνια. Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα κ.

Επικυρώθηκαν  οι ποινές για  το δυστύχημα  στα Τέμπη | tovima.gr

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε χθες τις ποινές που είχε επιβάλει το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λάρισας στους έξι υπευθύνους για το πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα στις 13 Απριλίου του 2003, στο «πέταλο» του Μαλιακού κόλπου, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 21 μαθητές του λυκείου από το Μακρυχώρι Ημαθίας, οι οποίοι επέστρεφαν από σχολική εκδρομή, όταν τα νοβοπάν που μετέφερε νταλίκα λύθηκαν και μετατράπηκαν σε δρεπάνια.

Οι αρεοπαγίτες έκαναν δεκτή την πρόταση του αντεισαγγελέα κ. Ν. Μαύρου και απέρριψαν τις αιτήσεις των κατηγορουμένων που ζητούσαν να αναιρεθεί η καταδικαστική γι΄ αυτούς απόφαση. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η απόφαση του ΜΟΔ της Λάρισας έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Ως υπεύθυνοι του μοιραίου δυστυχήματος καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας Δημήτρης Ντόλας σε κάθειρξη 15 ετών και τριών μηνών, οι συνιδιοκτήτες της Φώτιος Καβελίδης σε κάθειρξη 14 ετών και τριών μηνών και Αναστάσιος Καμέας σε κάθειρξη 11 ετών και τριών μηνών, ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Ακρίτας Δημ. Χαμπούρης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, τεσσάρων μηνών και 15 ημερών, ο διευθυντής του εργοστασίου νοβοπάν Πολυχρόνης Δαρδαμπούνης σε φυλάκιση τεσσάρων ετών, 11 μηνών και 15 ημερών και ο προϊστάμενος βάρδιας του εργοστασίου Μωυσής Αλεξάκης σε φυλάκιση τριών ετών και 11 μηνών.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk