Σύντομα διεθνή

* Dubai World: Εντός του Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει προς τους πιστωτές της το σχέδιο αναχρηματοδότησης του χρέους της, ύψους 22 δισ. δολαρίων, ο κρατικός οργανισμός, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του εμιράτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο για την Dubai World θα καταρτιστεί μετά και από συμβουλευτικές συναντήσεις με την κυβέρνηση του Αμπου Ντάμπι και την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Dubai World: Εντός του Μαρτίου αναμένεται να καταθέσει προς τους πιστωτές της το σχέδιο αναχρηματοδότησης του χρέους της, ύψους 22 δισ. δολαρίων, ο κρατικός οργανισμός, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του εμιράτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο για την Dubai World θα καταρτιστεί μετά και από συμβουλευτικές συναντήσεις με την κυβέρνηση του Αμπου Ντάμπι και την Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η κυβέρνηση του Αμπου Ντάμπι και δύο τράπεζες των εμιράτων δάνεισαν 20 δισ. δολάρια στην κυβέρνηση του Ντουμπάι προκειμένου να βοηθήσει κρατικές επιχειρήσεις που αντιμετώπιζαν προβλήματα λόγω της πιστωτικής κρίσης.

* ΙΝG Groep: Παρά τον σαφή περιορισμό τους, οι ζημιές του κορυφαίου ολλανδικού χρηματοοικονομικού ομίλου για το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης 2009 υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι ζημιές της ΙΝG διαμορφώθηκαν στα 712 εκατ. ευρώ, από ζημιές 3,71 δισ. ευρώ στο τέταρτο τρίμηνο του 2008, εξαιτίας και του ότι κράτησε το ποσό των 930 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποπληρώσει μέρος των κεφαλαίων που έχει λάβει από το ολλανδικό Δημόσιο.

* ΒΝΡ Ρaribas: Κέρδη καλύτερα των εκτιμήσεων της αγοράς ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2009 η μεγαλύτερη εισηγμένη γαλλική τράπεζα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξη και για το τρέχον έτος. Τα κέρδη της ΒΝΡ Ρaribas διαμορφώθηκαν στα 1,36 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 4,5% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2008, με στήριξη από τη μονάδα επενδυτικής τραπεζικής αλλά και χαμηλότερες επισφάλειες. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι τα κέρδη του ομίλου θα φθάσουν στα 1,06 δισ. ευρώ. Ο όμιλος προτείνει τη διανομή μερίσματος για το 2009, ύψους 1,50 ευρώ ανά μετοχή, έναντι ένα ευρώ το 2008.

* Αxcel: Το ποσόν του ενός δισ. δολαρίων σκοπεύει να συγκεντρώσει, φέτος, το δανέζικο private equity, μέσω των αρχικών δημόσιων εγγραφών της κοσμηματοποιίας Ρandora της Δανίας. Η Αxcel κατέχει το 60% της Ρandora, από το οποίο και απεκόμισε αύξηση κερδών ύψους 3 δισ. κορονών (550 εκατ. δολ.) πέρσι από 1,9 δισ. κορόνες το 2008. Η εισαγωγή παραμένει πάντως υποκείμενη στις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά. Σημειώνεται ότι κατά τον μήνα που διανύουμε, τρεις δημόσιες εγγραφές που είχαν προγραμματίσει εταιρείες private equity στην Ευρώπη αναβλήθηκαν εξαιτίας του υποτονικού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk