Σύντομα διεθνή

* Google: Αν και δηλώνει απογοητευμένη η μεγάλη ιντερνετική εταιρεία λόγω της έλλειψης καινοτομικών επενδύσεων στον κλάδο πράσινης τεχνολογίας, η ίδια εργάζεται για την κατασκευή τεχνολογίας κατόπτρων που θα μειώνει το κόστος κατασκευής μιας εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας κατά το ένα τρίτο και πλέον. Η Google, γνωστή για την πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στο Ιnternet, αλλά και στον τομέα της ηλεκτρονικής χαρτογράφησης, δήλωσε ότι θα επενδύσει σε εταιρείες και θα πραγματοποιήσει δικές της έρευνες για την παραγωγή σχετικά φθηνής ανανεώσιμης ενέργειας.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Google: Αν και δηλώνει απογοητευμένη η μεγάλη ιντερνετική εταιρεία λόγω της έλλειψης καινοτομικών επενδύσεων στον κλάδο πράσινης τεχνολογίας, η ίδια εργάζεται για την κατασκευή τεχνολογίας κατόπτρων που θα μειώνει το κόστος κατασκευής μιας εγκατάστασης ηλιακής ενέργειας κατά το ένα τρίτο και πλέον. Η Google, γνωστή για την πιο διαδεδομένη μηχανή αναζήτησης στο Ιnternet, αλλά και στον τομέα της ηλεκτρονικής χαρτογράφησης, δήλωσε ότι θα επενδύσει σε εταιρείες και θα πραγματοποιήσει δικές της έρευνες για την παραγωγή σχετικά φθηνής ανανεώσιμης ενέργειας. Οι μηχανικοί της εταιρείας σήμερα, περίπου δύο χρόνια μετά τη σχετική επίσημη ανακοίνωση, επικεντρώνονται στην τεχνολογία ηλιακής θερμικής ενέργειας.

* Sumitomo Μitsui: Τη λύση της κοινοπραξίας που δημιούργησαν πριν από 10 χρόνια στην επενδυτική τραπεζική, της Daiwa Securities SΜΒC, ανακοίνωσαν χθες ο ιαπωνικός όμιλος και η Daiwa Securities. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Daiwa αναμένεται να καταβάλει το ποσό των 2 δισ. δολαρίων για να αγοράσει το 40% που κατείχε η Sumitomo Μitsui στην κοινοπραξία.

* ΜcDonald΄s: Αύξηση 2,2% στις πωλήσεις παγκοσμίως ανακοίνωσε για τον Αύγουστο η μεγαλύτερη αλυσίδα γρήγορου φαγητού. Αναλυτικά, οι πωλήσεις της ΜcDonald΄s στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 1,7%, ενώ στην Ευρώπη η αύξηση έφθασε στο 3,5%. Ωστόσο στην Ασία οι πωλήσεις της ΜcDonald΄s παρουσίασαν μείωση 0,5%, η πρώτη πτώση μετά τον Μάιο του 2005. * Suntory Ηoldings: Σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της εταιρείας αναψυκτικών Οrangina από την Βlackstone Group και τη Lion Capital Ηoldings βρίσκεται η τρίτη μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ιαπωνίας, η οποία προχωρεί στην επέκτασή της εκτός της εγχώριας αγοράς. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η συμφωνία για την αγορά, για την οποία η Suntory αναμένεται ότι θα υπερβεί τα 2,6 δισ. δολάρια, ενδέχεται να κλείσει εντός της εβδομάδας, με βάση πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις. Η Βlackstone δεν σχολίασε το θέμα, ενώ η εκπρόσωπος της Suntory επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Οrangina.

* Dow Chemical: Στο κλείσιμο των εγκαταστάσεων παραγωγής αιθυλοβενζολίου και μονομερούς στυρολίου στο εργοστάσιο Freeport του Τέξας θα προχωρήσει ως το τέλος του χρόνου ο μεγάλος αμερικανικός όμιλος παραγωγής χημικών προϊόντων. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η παραπάνω κίνηση της Dow Chemical εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Η εταιρεία δεν έχει διευκρινίσει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk