Σύντομα διεθνή

* Ε.ΟΝ: Πτώση της τάξεως του 79% σημείωσαν τα κέρδη το 2008 του κορυφαίου γερμανικού ομίλου κοινής ωφελείας, ο οποίος αναμένει περαιτέρω αποδυνάμωσή τους μέσα στην τρέχουσα χρήση. Τα κέρδη της Ε. ΟΝ διαμορφώθηκαν στο 1,6 δισ. ευρώ, καθώς οι προβλέψεις αυξήθηκαν στα 6,9 δισ. ευρώ έναντι 3,2 δισ. που ήταν το 2007. Αντίθετα οι πωλήσεις ακολούθησαν ανοδική πορεία, με ενίσχυση 28%, στα 86,8 δισ. ευρώ. Για το 2009 ο όμιλος προβλέπει ότι τα καθαρά του κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 10%, ενώ θα προχωρήσει σε απομείωση της αξίας μονάδων του ύψους έως και 10 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Ε.ΟΝ: Πτώση της τάξεως του 79% σημείωσαν τα κέρδη το 2008 του κορυφαίου γερμανικού ομίλου κοινής ωφελείας, ο οποίος αναμένει περαιτέρω αποδυνάμωσή τους μέσα στην τρέχουσα χρήση. Τα κέρδη της Ε. ΟΝ διαμορφώθηκαν στο 1,6 δισ. ευρώ, καθώς οι προβλέψεις αυξήθηκαν στα 6,9 δισ. ευρώ έναντι 3,2 δισ. που ήταν το 2007. Αντίθετα οι πωλήσεις ακολούθησαν ανοδική πορεία, με ενίσχυση 28%, στα 86,8 δισ. ευρώ. Για το 2009 ο όμιλος προβλέπει ότι τα καθαρά του κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 10%, ενώ θα προχωρήσει σε απομείωση της αξίας μονάδων του ύψους έως και 10 δισ. ευρώ.

* ΕΑDS: Σημαντική άνοδο, της τάξεως του 89%, σημείωσαν τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της χρήσης που έκλεισε για τον κορυφαίο αμυντικό όμιλο της Ευρώπης, ο οποίος όμως προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) για το 2009. Τα κέρδη του ομίλου ΕΑDS διαμορφώθηκαν στα 490 εκατ. ευρώ, ενώ τα ΕΒΙΤ διπλασιάστηκαν στα 812 εκατ. ευρώ. Για το 2009 όμως η ΕΑDS τονίζει ότι τα κέρδη προ φόρων και τόκων θα κινηθούν χαμηλότερα λόγω αυξημένων δαπανών για έρευνα και ανάπτυξη.

* Τexas Ιnstruments Ιnc.: Περιόρισε η διοίκηση της αμερικανικής εταιρείας κατασκευής ημιαγωγών και άλλων ηλεκτρονικών προϊόντων το εύρος των προβλέψεών της για το πρώτο τρίμηνο του έτους στα 1,79 δισ. δολάρια ως 2,05 δισ. δολάρια, έναντι 1,62 δισ. δολάρια ως 2,12 δισ. δολάρια της προηγούμενης εκτίμησης. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Τexas Ιnstruments αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για το καθαρό αποτέλεσμα ανά μετοχή. Πλέον περιμένει ζημιές ανά μετοχή της τάξεως των 8 σεντς με μηδενικά κέρδη, έναντι των προηγούμενων εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για ζημιές 11 σεντς ανά μετοχή.

* Οffice Depot Ιnc.: Μικρή βελτίωση στις πωλήσεις των καταστημάτων της Βόρειας Αμερικής που λειτουργούν τους τελευταίους 13 μήνες καταγράφει μέχρι στιγμής η μεγάλη αλυσίδα πωλήσεων ειδών και επίπλων γραφείου για το πρώτο τρίμηνο χρήσης, εμφανίζοντας ελαφρώς καλύτερη απόδοση σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα κέρδη προ τόκων και φόρων της Οffice Depot θα είναι επίσης αρκετά βελτιωμένα σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, ενώ προβλέψεις εκπροσώπων της εταιρείας αναφέρουν ότι τα μελλοντικά κέρδη θα κυμαίνονται σε ένα εύρος από 30 ως 40 εκατ. δολάρια.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk